Miljøpartiet De Grønnes ugrønne politikk

 

portrettfoto lite Mathilde2_web svarthvitt (1)

MDG – Miljøpolitikk på lissom?

MDG holdt fanen høyt da de kom inn i byrådet i Oslo. Bilene skulle ut av Oslo sentrum, syklene inn og kollektivtransporten skulle rustes opp, men gjenåpning perrongen på Gulleråsen T-banestasjon blir ikke prioritert. Dette er altså MDG i praksis.

Hvorfor stenging av Oslo sentrum innenfor Ring 1 er dumt, har jeg skrevet om her. Hvorfor det er utrolig at MDG ikke klarer å gjenåpne perrongen på Gulleråsen stasjon, skriver jeg om her i dag, litt over fem år siden Holmenkollbanen gjenåpnet og perrongen nedover ble stengt på grunn av noen centimeter for lang avstand mellom perrongen og de nye vognene. Jeg er sikker på at alle beboerne fint hadde klart å ”mind the gap”, men etter fem år ser det ut til at denne perrongen er verre å få opp enn en månelanding.

Holmenkollbanen over 100 år 

Holmenkollbanen er over 100 år gammel og lagt i et terreng der T-bane i dag er det eneste brukbare kollektivtransportalternativet. Det betyr i praksis små stasjoner som ligger ganske tett når banen kjører, men som av topografiske grunner fungerer som knutepunkter for dem som bruker banen. Barnehagebarn, skoleelever, eldre mennesker og alle som jobber i sentrum er avhengige av banen hver dag.

Fem år er gått på å utrede og debattere med politikere og med naboer. I dag har Ruter et ferdig teknisk alternativ til ny perrong, uten å måtte leie tomtegrunn fra naboer, og kun med å stenge banen én helg i forbindelse med anleggsarbeidene. Likevel velger samferdselsbyråd Berg å utsette behandlingen til de skal debattere ny stasjonsstruktur for Holmenkollbanen. Jeg kan garantere at det ikke blir i Bergs byrådstid.

MDG snakker høyt om miljøpolitikk. I denne saken er det snakk om å bevilge noen penger utover den bevilgningen på åtte millioner som ble gitt i fjor til bygging av perrong. Jeg minner om at oppgraderingen av T-banen til VM i Holmenkollen kostet 500 millioner.

Finnes det et sannhetens øyeblikk for MDG?

Det er fristende å spørre, bor vi på feil side av byen? Terje Bjøro, bydelsutvalgsrepresentant for Venstre skriver i Aftenposten 21.12: ”Selvsagt er Gulleråsen stasjon lite lønnsom. Men et byråd som ikke satser på offentlig transport, særlig i et område med lite infrastruktur ellers, bør ikke kalle seg miljøvennlig. Og vi opplever at det nye byrådet på mange områder viser forakt for Vestkanten.” Både Høyre og Venstre i Vestre Aker Bydel skal ha stor honnør for å støtte denne saken, og jeg må innrømme at skuffelsen er stor når miljøpartiet med stor M, MDG, viser seg å bare ha miljøsaken på parolene og ikke i praktisk politikk. Berg og hennes parti som ellers snakker om sykkel og kollektivtransport, mister fullstendig troverdigheten.

MDG, Holmenkollbanen og Vestre Aker

Beboerne får ikke kollektivtransport og skal ikke få kjøre bil til sentrum. Det greieste er kanskje å bli hjemme? Da får MDG i alle fall oppfylt ønsket sitt om at man ikke skal forurense noe.

Mathilde Fasting

 

den060715slottetogHolmekollenHoff

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s