Valget i Oslo i 2023

Sjelden har det vært så spennende valg i Oslo som i 2023. Dagens byråd kan fremdeles beholde byrådsmakten. Høyre er en utfordrer i siget, men med svake resultater for Venstre Krf og Frp kan byrådsmakten glippe for Høyre. Høyre surfer på gode meningsmålinger i Oslo, men få neppe over 50 % av stemmene. De vil derfor være avhengig av at Venstre, Krf og Frp gjør det bedre enn det som dagens meningsmålinger viser.

Oslo Frp

Venstre kan mobilsere stemmer i Oslo før valget. Frp har derimot vært i en nedadgående spiral lenge. De hadde god råd da de ekskluderte tidligere fylkeslederTone Ims Larsen i 6 måneder. Arbeiderpartiet ekskluderte ikke Reiulf Steen da han gjennom møbelhandleren på Jessheim sørget for at mye av Arbeiderpartiets indre liv ble kjent i VG. Tone Ims Larsen kontakt med mediene er som en halv mygg i forhold. Hun er dessuten en person som kommer godt overens med de fleste. Det er egenskaper som Oslo Frp kan trenge før valget. Lokallaget i Oslo har hatt strid i mange år nå. En strid som kan koste borgerlig side en valgseier.

Raymond Johansen

Raymond Johansen har appetitt på 4 nye år som byrådsleder. Han har befestet sin posisjon som en populær byrådsleder. Få synes å være bekymret for at byrådsmakten siden 2015 har halvert oppslutningen til Ap i Oslo. Oslo Ap kan dra i land den tredje seieren ved valget i september, men byrådsmakten har koste Oslo Ap dyrt. Tiltak som er populære for velgerne til SV, MdG og Rødt er ofte ikke like populære hos velgerne til Ap. Det er koalisjonens pris. Det har kostet Ap flest stemmer, men Raymond Johansen er stadig en populær byrådsleder. Hans entusiasme og væremåte er det beste kortet til Oslo Ap i en valgkamp som kan bli mer spennende enn på lenge. Velgere liker motiverte ledere. Spørsmålet er om det holder hele veien til valglokalet.

Åse Thomassen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s