Konflikt om miljø versus sykkelfelt på Frogner

I dag må en etablert og kjær forretning vike for Bymiljøetatens sykkelprosjekt i Colbjørnsens gate. Juells 33 har eksistert i nærmere 40 år i Colbjørnsens gate. De hadde ikke akseptable løsninger for varelevering etter planen for sykkelvei ble en realitet. De flytter derfor butikken til Skovveien. Tapet er dermed ikke fullstendig for bydel Frogner. Det er likevel nok et eksempel på at MdG og bymiljøetaten er på kollisjonskurs med bydelens egen befolkning.

Røykeloven var kontroversiell da den ble vedtatt. Det falt mange harde ord. I ettertid er mange fornøyd med røykeloven. Miljøpartiet de Grønnes politikk i Oslo er en like fundamental endring i Oslo som røykeloven var. Forskjellen er at politikken til MdG ofte glemmer byens og bydelens ønsker, og at alle ikke er funksjonsfriske. Sykkelveier er viktig og på parti med fremtiden. Det spørs derimot om bypolitikken til MdG tåler fremtidens dom. Den er ofte for hensynsløs i fohold til demokrati og ofte befolkningens ønsker og behov

En sykkelpolitikk for funksjonsfriske kan tyde på et menneskesyn som ellers er forbeholdt partier vi ikke har i Norge. Det er sikkert en ubevisst sideeffekt av Miljøpartiets politikk. Det forteller mer om et umodent parti enn et lite sympatiske syn på mennesker. Det er mer tankeløshet som gir disse bieffektene av politikken til MdG. Det er liten tvil om at mange vil få det vanskeligere i bydel Frogner mens miljøpartiet de Grønne realiserer sitt grønne sykkelparadis på tvers av befolkningens ønsker i bydel Frogner.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s