Høyrekvinne til Arbeiderpartiet i Vestre Aker bydel

Arbeiderpartiet i Oslo tapte mye med utmeldingen til stortingspolitikeren Jan Bøhler i oktober. Høyrepolitikerens Live Bressendorf Lindseths overgang til Arbeiderpartiet i Vestre Aker er knapt et plaster på tåa for Ap. Peter Hausken er likevel positiv til at gruppen til AP utvides fra 2 til 3 i Vestre Aker. Bressendorf Lindseth var andrekandidat til BU for Høyre i 2019. Hun fikk raskt verv i Høyre etter hun flyttet til bydelen for 5 år siden. Etter kort tid ble hun nestleder i Vestre Aker Høyre. Hun har tidligere vært sentral i Frogner Høyre. I ny bydel ønsket hun også å representere Høyre i Oslo bystyre, men nådde ikke opp.

Live Bressendorf Lindseth har skrevet fire bøker der kroppspråk er sentralt. Hun har livnært seg på nisjen hun har skapt gjennom kursing i mer enn 30 år. Hun holder kurs som skal forbedre kroppsspråket eller gjennomskue kroppspråket. Inntil nylig har hun holdt kurs for Høyre om «vinnerkommunikasjon».

For Høyre i Vestre Aker er dette en ny situasjon. Høyre har hatt en suveren plass i bydel Vestre Aker. Dette oppleves sikkert som ubehagelig for Høyre i Oslo. Oppsiden er at det kan vitalisere Høyre i BU. For Høyres sterke posisjon har nesten vært for stor, selv om et sterkt Høyre er ønsket av flertallet av befolkningen i Vestre Aker. Nå har Høyre mistet flertallet i bydelsutvalget, noe som selvsagt er nytt og uvant for Høyre. Det viser samtidig det problematiske ved at en kumulert kandidat kan skifte parti 3 år før neste kommunevalg. Nå skjer det ikke særlig ofte, men det er en demokratisk utfordring. Det er nesten som å betale velgerne med falske sedler.

Mens bitterheten er stor i Arbeiderpartiet etter Jan Bøhlers brutale sorti med partiet, er Bressendorf Lindseths mer udramatisk for Høyre og bydel Vestre Aker. Peter Hausken(Ap) er en høflig mann og ønsker henne velkommen i nytt parti. Det gjenstår å se om hun vil holde kurs for Ap i «vinnerkommunikasjon».

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s