Til minne om Ebba Jorde

Ebba Jorde har gått bort. Selv om hun ble 75 år var det for tidlig. Hun hadde så mye som engasjerte henne, så mye som inspirerte henne. Selv traff jeg henne i lokalpolitikken i Vestre Aker. Hun var en atypisk representant for Høyre. I yngre år hadde hun identifisert seg med venstresiden. At det ble Høyre i Vestre Aker handlet om at hun så at det var det rette partiet om hun skulle få gjort noe i Vestre Aker.

Ebba Jorde var utdannet spesialpedagog fra universitetet i Oslo. Hun har jobbet i PP- tjenesten, men har også hatt oppdrag som konsulent, både før og etter hun ble pensjonist. Hun hadde også flere hobbyer der japanske blomster kanskje var den viktigste i senere år. Hun deltok også i frivillig arbeid med nye i Norge.

Det var alltid en glede å treffe Ebba. Ingen spørsmål var for store. Ingen spørsmål var for små. Flere har hatt glede av henne som samtalepartner. Hun delte villig av sin kunnskap, men var også interessert i andres kunnskap. Slik sett var hun et levende menneske i ordets beste forstand. For noen år siden inviterte hun meg på konsert i Drøbak. Vi skulle ta båt frem og tilbake. Jeg tok meg ikke tid. Nå kan jeg angre. Det er få som Ebba, som inviterer en med på konsert til Drøbak. Det er mange som vil savne henne, også jeg. Et godt og vakkert menneske er ikke blant oss mer. Det er sørgelig.

Hvil i fred, Ebba Jorde. Du gjorde livet hyggeligere for mange, både med din kunnskap og ditt gode vesen.

Åse Thomassen

den231115fjerdebildepertrygve

4 kommentarer

  1. Takk for at du skrev så vakkert om Ebba Jorde, min partivenn i så mange år. Hun var aldri den som ropte høyest, men var et sindig og klokt menneske. Det gir alltid en tom følelse når mennesker går bort, og noen gir en større ettertanker, og Ebba Jordes bortgang gir nettopp mange og gode ettertanker.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s