Midtsommeraften ved Holmendammen 23.juni

Tradisjonen tro inviterer Slemdal Lions til Sankthansaften ved Holmendammen. Det er ikke første gangen Slemdal Lions inviterer til fest på Sankthansaften. Det er faktisk den femtiende gangen. Arrangementet er fredag den 23.juni.

For en sørlending var det pussig å komme til Oslo som gymnasiast å se hvor liten plass sankthansfeiring hadde i Oslo. I Arendal var været aldri en hindring for feiring av Sankthansaften. Det hendte vi stod under presenning på en holme, mens de tapreste brukte hele kvelden på å tenne bålet. Sankthansaften feires i Oslo, også, men ikke så omfattende som på Sørlandet. Derfor flott med både private og offentlige arrangementer i Oslo.

Fest og sommerens tidlige vendepunkt

Hvorfor feirer vi så Sankhansaften? Det er både en feiring av naturen, og det litt dystre budskap om at solen har snudd, før vi knapt vet kom sommeren kommer – i år. Som en italiener sa: «I Norge er det vinter 8 måneder i året». Dermed ikke sagt at nordmannen vil gi italieneren rett i en slik påstand. Mange italienere liker også den norske sommeren, også italienere kan verdsette lange lyse kvelder og sommertemperaturer som sjelden byr på en uutholdelig varme.

Også en kristen tradisjon

Sankthansaften feires også til minne om fødselsdagen til døperen Johannes. Det var en en helligdag frem til 1770.  Det kristne aspektet ved sankthansfeiringen er kommet i bakgrunnen selv om det flere steder holder gudstjenester på Sankthansaften.

Arrangementet starter klokken 18.00. Sankthansbålet tennes klokken 20.30

Program for kvelden ved Holmendammen

Slemdal Lions skriver i invitasjonen:
Arrangementet går av stabelen, uansett vær! Hesteridning
er populært for alle barn.Det er også “Fiskedammen”, der
”forundringsposer” med spennende innhold kan fiskes opp.
Spikerslåing er ny øvelse.Barna får prøve hammer og spiker
i kontrollerte former.Prøv også «Lykkehjulet» og lotterier med
flotte gevinster.
Salg av is, pølser, grillede hamburgere, St. Hans-vafler,
hjemmebakte kaker, brus og kaffe hører også med.

 

IMG_20170608_123254.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s