Bydel Vestre Aker søker etter ny bydelsdirektør

Bydel Vestre Aker søker etter ny bydelsdirektør. Jan Olsen Nytveit  fremstod lenge som en av de beste bydelsdirektørene i klassen. I flere år kunne han vise til god økonomistyring i Vestre Aker. De siste årene har de røde tallene blitt normalen i bydel Vestre Aker. Det har vist seg vanskelig å omstille bydelen til magrere budsjetter.

Bydelsdirektøren skal tjene to herrer

Bydeler er spennende steder å være rådmann- bydelsdirektør. Å være bydelsdirektør er på en måte mer krevende enn å være rådmann i en kommune. I Oslo styres bydelene politisk, mens bydelsdirektørene samtidig er underlagt administrasjonen i Oslo kommune. Tidligere BU- leder Knut Elgsaas(Ap) i Østensjø sa ofte at det var vanskelig å være bydelsdirektør siden de måtte tjene to herrer. I en kommune må rådmannen kun rapportere til kommunestyret.

For bydelsdirektørene kan det være uproblematisk med politisk styre i bydelen og samtidig være underlagt Rådhuset. I vanskelige tider er derimot ikke rollen som bydelsdirektør uproblematisk. Siden Jan Olsen Nytveit har hatt en god track record å vise til som bydelsdirektør var det naturlig å gi ham fortsatt tillit, selv om tallene i bydelen har vist flere titall millioner i minus vel lenge.cropped-den060715slottetogholmekollenhoff2.jpg

Gode tjenestetilbud i Vestre Aker

Vestre Aker er en veldrevet bydel mht. tjenestetilbudet. Det leveres gode tjenester. Et høyt flertall av brukerne er fornøyde med tjenestetilbudet de mottar. Med unntak av kritikkverdige forhold ved Hovseterhjemmet for noen år siden er omtalen av bydelens institusjoner og tjenester som hovedregel svært positive.

Gode tjenestetilbud er ikke alltid nok når det skal spares penger på tjenesteområder der mange vil mene at det ikke er noe å spare. Den neste bydelsdirektøren i Vestre Aker vil få en spennende jobb i en bydel med store ressurser. Det vil likevel være en utfordring å starte som leder i en bydel der innsparing er på agendaen fra dag en.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s