X Games – hvorfor ikke gjenta suksessen?

X games var unektelig en suksess. Ikke alle suksesser bør gjentas, men X games bør. Det handler om et arrangement med appell til mange. Det er en sport der innovasjon og kreativitet et i høysetet. Byrådet bør derfor videreføre suksessen som ble igangsatt av det forrige byrådet. I en tid hvor det vil være omstilling i mange sektorer er det viktig med arrangementer som viser kreativitet og mestring.

Støtten fra kommunen var viktig for X games. Årets overskudd skal inn i budsjettet for et eventuelt arrangement i 2017. Om det blir kommunal støtte til X Games i 2017 er enda ikke avgjort. Kulturbyråd Rina Mariann Hansen(Ap) vil ikke gi noe svar på dette før budsjettprosessen til høsten. For X Games er dette selvsagt ikke noe godt svar. Et stort arrangement trenger tid for planlegging.  Byrådets nøling viser derfor indirekte at de ikke ønsker å satse på dette arrangementet.

12779169_10208983987705721_5447321800453663313_o
Foto: Per Trygve Hoff

 

 

 

 

 

 

Det bør ikke være selvsagt at X Games får like mye kommunal støtte som til årets arrangement. I år var støtten på 42 millioner kroner. Det burde likevel være mulig for et nytt byråd å se at dette er et positivt arrangement som bringer mange til Oslo. Fergeselskapet DFDS har lenge reklamert med at København er kultur og Oslo er natur. Det er en reklame som setter forskjellene mellom de to nordiske hovedstedene på spissen. Det er likevel langt igjen før Oslo blir en hovedstad som er virkelig kjent i verden.

Der den tradisjonelle skisporten har mange støttespillere er X Games noe nytt som hittil ikke har hatt en like stor tilgang til sponsorenes sjekkhefter. Etter årets suksess bør sponsorene ofre X Games en tanke eller flere. Det samme bør det nye byrådet i Oslo. Etter årets arrangement konstaterte den danske avisen Politiken at arrangementet var en suksess. Det er ingen liten attest fra Danmarks største avis.

X Games er perfekt i en tid med økte krav til omstilling 

I en tid med omstilling og økende arbeidsløshet er et arrangement som X Games en av de beste kurene samfunnet kan gi seg selv. Dette handler om en sport for høy og lav i samfunnet, kreativitet og mestring og reklame for Oslo. Samt fest for idretten, tilreisende og befolkningen i Oslo. Hvordan det nye byrådet kan si nei til dette er en gåte. For har Oslo egentlig råd til å si nei til gjentakelsen av årets suksess?

 

12792140_10208980443737124_7430702125257456939_o
Fra Wyllerløypa under X Games. Foto: Per Trygve Hoff

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s