Holmenkollbanen- for turister og andre

Flere av perrongene langs Frognerseterbanen  (Holmenkollbanen) er for korte. Det innebærer at påstigning av avstigning er umulig på deler av T- bane settet. Innbyggerne i Oslo kan knapt systemet for hvilke vogner som tillater av- og påstigning. Så hvordan kan man da forlange at turister forstår systemet?

På vei til Skimuseet traff jeg et hollandsk ektepar i dag. De hadde ikke kommet av på Holmenkollen stasjon. Dørene åpnet ikke før T- banen kjørte videre. Jeg traff dem derfor på T- banen retning sentrum.

Mange turister kommer til Holmenkollen og Skimuseet i buss, men hva med de som ved hjelp av kart tar seg frem på egenhånd? Hvorfor ikke mer informasjon på T- banen? I dag var det få med banen rundt klokken 10.30, så det var ingen som kunne ile til å hjelpe dem, noe som sikkert lettere skjer i sommersesongen.

Holmenkollenanlegget er besøkt av mange. Hvorfor ikke gjøre det enda mer tilgjengelig, med informasjon om vognene som ikke tillater av- og påstigning på flere av stoppene? Det er forvirrende nok for oss som tar banen nå og da. For turister må det være vanskelig å forstå når man kan gå på og av T- banen til Frognerseteren.

 

den120415bloggbildeHolmenkollen

2 kommentarer

  1. Dette burde vært «oppdaget» for LENGE siden, for det er noen år siden banen ble tatt i bruk for T-bane vognene. Lokalkjente vil alltid klare seg så «Talentløst» er ordet som kommer av seg selv, for det kan umulig være en annen grunn til at det ikke står store skilter på flere språk om hvilke vogner man må bruke skal man av på stasjonene til denne linjen.

    Liker

    1. Hei, godt du skriver dette. For dette var mest et hjertesukk basert på observasjoner gjennom årene, og det hollandske ekteparet som valgte Oslo fra første juledag til første nyttårsdag. Det hadde kostet så lite med litt bedre info.Og at noen turister velger Oslo i jula? Det hadde nesten fortjent en liten tekst.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s