Byrådserklæringen legges frem mandag 19.oktober

For Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og SV var det en historisk dag da byrådserklæringen ble lagt frem i de tre partiene fredag kveld den 16.oktober. Den kommende byrådslederen Raymond Johansen holdt en tale for representantskapet i Oslo Arbeiderparti som han neppe improviserte. Innholdet er nå kjent i alle de tre partienes styrende organer, men vil først bli offentlig kjent mandag 19.oktober.

Ap har lengtet etter byrådsmakt i mange år nå. Da Raymond Johansen ble satt inn som byrådslederkandidat var neppe tanken av Miljøpartiet de Grønne skulle være en del av styringsgrunnlaget. De tre partiene på Østmarksetra har kunnet nyte en utmerket meny, men har sikkert også fått tre ukers øvelse i svelging av kameler.

For Arbeiderpartiet er det selvsagt uvant at et lite parti på 5 mandater kan ha så mye å si, men det er ikke den verste øvelsen AP kan trene på. Ap har uten tvil fått mye unødvendig arroganse etter mange år som landets viktigste parti. At det skulle bli et lite enkelsaksparti som skulle rive Ap i øret kan være en interessant øvelse.

Vi er kjent med alle detaljer i byrådserklæringen, men respekterer selvsagt sperrefristen som de tre partiene har satt. Byrådserklæringen vil sikkert bidra til en vitalisering av politikken i Oslo. Mye i byrådserklæringen vil skape debatt

Om man skal peke på en viktig grunn til at Høyre mistet sin posisjon som det største partiet ved kommunevalget var det vel en maktens metthet. Høyre var rett og slett ikke sultne nok på fornyet tillit. Det holder ikke å love fire nye år med Fabian. Der undervurderte nok Høyre velgerne. Hva som kommer i stedenfor  får vi alle svaret på i morgen. Det er vel ikke feil å tro at det vil skjerpe Høyres vilje til makt. Noe som er sunt for demokratiet i Oslo. Det er like viktig med debatt som skifte i maktens korridorer – rådhuset.

den031015broenbogstadgaard
Det er brygget en historisk bro mellom SV, MdG og AP. Om broen blir like harmonisk som her på Bogstad gård vil tiden vise.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s