Debatt: EXIT FUGLEMYRA

den020915Bildemedtrepertrygve

Her lå Fuglemyra på Voksenkollen, og skogranden vis à vis. Akkurat på det høyeste punktet på Voksenkollveien, som går i en sirkel rundt toppen av Voksenåsen/Holmenkollen. Elgen er forlengst borte, flokkene av orrfugl likeså. Det er nok slutt også på muligheten til å fotografere enkelte etterslengere, som forsidebildet til denne gruppen. Den blåmerkede stien over åsen, fra byen mot Marka, blir nå et smett mellom husveggene. Jeg var en av to i bystyret som stemte mot denne utbyggingen. Jeg syntes byen burde tatt seg råd til å beholde uberørte, bynære åskammer, med et snev av høyfjellsopplevelse. Nå kommer istedet flotte boliger her. Ikke mange og ikke billige. Heldige er de som får bo her.
Tap for byen og naturens mangfold
En felles og spesiell naturopplevelse for byen er borte. Arbeiderpartiet, SV og F ville helst bygge flere boliger her. Høyere og tettere. Det ville transformere det Markanære tur-, institusjons- og villaområdet fullstendig. Men antall nye boliger ville fremdeles vært lite, og forbeholdt de få. Vi har ikke så mange åser tett på byen. La oss ta vare på de få uberørte områdene vi har igjen.
den020915gravemaskinpertrygve
den250815pertrygvefoto
Per Trygve Hoff Bystyremedlem for Høyre

2 kommentarer

  1. Det blir nødvendigvis mer press på markanære områder når marka er hellig. Bygg heller ut områder i marka som ikke har noen særlig friluftsinteresse, eller bør vernes av andre grunner. Jeg tror det er mye å ta av.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s