Fabian Stang, Tone Tellevik Dahl og Shoaib Sultan – og den mytiske ordførerrollen i Oslo

Hvorfor er folk så opptatt av ordføreren i Oslo? Er det savnet etter noe som er noe kollektivt? Noe som er som en felles far? Hvor i psyken skal vi lete etter vår opptatthet av ordføreren? Det handler definitivt om noe annet enn politikk.

Byrådsmakt og ordføreren

Kampen i Oslo står om byrådsmakt. Det vet alle som er interessert i å vite det, så hvorfor være opptatt av politikkens snorklipper? Er han presten som er bedre enn andre prester, faren som er bedre enn andre fedre, Politikeren som er mer empatisk enn andre politikere?

Tone Tellevik Dahl utfordrer Fabian Stang, men hvordan kan hun forme en rolle før hun vinner over hele byens Fabian? Det er ikke lett. Hun skal være noe annet enn politiker som ordfører. Hvordan formulere en ordfører i en valgkamp? Det handler jo om så mye annet enn det politiske.

Mange liker Fabian Stang, men hva handler det om – egentlig? Hvorfor blir folk glad i en ordfører? Må vi dykke dypere enn politikken for å forstå det? Kanskje det moderne menneske trenger en ordfører når så mye annet i samfunnet er i endring.

Valgkamp er ikke alltid trivelig. Ofte kommer politikkens mindre sympatiske ansikt frem i en valgkamp. Hvordan da kultivere en rolle som utfordrer til halve byens Fabian? Ikke byens letteste jobb om dagen. Og en kvinnelig utfordrer! Hva betyr det oppi alt?

Tone Tellevik Dahl – kampen om ordføreren

Tone  Tellevik Dahl omtales ofte som en dyktig lokalpolitiker av partikollegaer og politikere i andre partier. I konkurranse med Fabian Stang har hun derimot  det handikapp at befolkningen ikke har sett henne i ordførerrollen. Hennes evner, holdninger og ferdigheter som politiker blir underordnet den auraen som er rundt Fabian Stang. Sett utenfra er det en ujevn konkurranse, men slik er det nå. Den viktigste veien for Ap er politikken, ikke kampen om ordførerrollen. Til det har ordførerrollen ingen logisk plass i politikken. Det er vanskelig å konkurrere om en rolle – som jo ordføreren i Oslo mest av alt er.

Shoaib Sultan

Miljløpartiet de Grønne har gitt politikken i Oslo en interessant utfordrer i Shoaib Sultan. Han har både en teoretisk og reell sjanse til å bli Oslos neste ordfører. Om han kan bli populær gjenstår å se. En innvandrer med et smalt nedslagsfelt stiller med dobbelt handikapp, men aldri si aldri. Ikke vet jeg om det ligger et såkorn til en populær ordfører i Shoaib Sultan. Da må han i så fall nå ut til hele befolkningen. I dag synes det som han ikke har de kvalitetene som skal til for å klare det.

den170715lysthusetogsjoen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s