Arbeiderpartiet stiller med tung kompetanse til valg av medlemmer til bydelsutvalget

Arbeiderpartiet er det største partiet på landsbasis. I bydel Vestre Aker er Ap det nest største partiet, men det er likevel mange velgere og mandater som skiller Høyre fra Ap i Vestre Aker. I inneværende periode har Høyre 10 medlemmer av bydelsutvalget mens AP har 2 medlemmer. Ved valget i år har AP valgt å toppe listen sin med høy kompetanse på viktige samfunnsområder.

Peter Hausken er listetopp. Han har bakgrunn innenfor informasjonsteknologi. I de siste årene har han hatt en lederstilling innen IT i NSB. Han har derfor høy kompetanse innen både IT og samferdsel. Peter Hausken har hatt flere verv i Vestre Aker Arbeiderparti. Han var også i noen år leder av bydelspartiet i Vestre Aker. Han er 56 år.

I likhet med Høyre har Ap en lege på andre plass. Anne Karin Lindahl er avdelingsdirektør for Nasjonalt kunnskapsenter for kvalitet og pasientsikkerhet. Hun har de siste årene hatt verv i Vestre Aker Arbeiderparti.

Ketil Lund er sosialøkonom og er tredjemann med en kumulert plass på Vestre Aker Arbeiderpartis liste til bydelsvalget  i 2015. Han har hatt en rekke sentrale verv på nasjonalt nivå. Han var seniorrådgiver ved Statsministerens kontor i 2005- 2009. Han var også statssekretær under Stoltenberg 2 regjeringen i 2009- 2013. Lund har vært Stoltenbergs rådgiver i miljøspørsmål i 9 år. Han er styremedlem i tenketanken Agenda. Til daglig jobber han som visepresident innen finans hos Statkraft.

Sjarmøretappen

Åse Ryvarden som fikk flest personstemmer av kandidatene til AP i 2011 er plassert på sjarmøretappen, som er siste plass på den korte listen til AP. Hun har sagt nei til gjenvalg siden hun allerede har flere verv i tillegg til stillingen som direktør ved Riksteatret. Carl Lindblad har også takket nei til nye år som bydelspolitiker i Vestre Aker. Han har vært en sentral bydelspolitiker siden slutten av 1980- årene.

AP stiller med helt nytt mannskap til bydelen. Det gjenstår å se om det vil fremkalle et valgskred til fordel for AP i høyredominerte Vestre Aker.

Godt valg!

den120415bloggbildeHolmenkollen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s