Status tjenestesteder i Vestre Aker. Tilsynene forteller. Vindern Bo- og Servicesenter

den250615bildeanita
Anita Asdahl Hoff er bydelspolitiker for Høyre i Vestre Aker. Hun er også leder av tilsynet for Vindern Bo- og Servicesenter.

I sommer vil vi presentere små situasjonsrapporter for tjenestestedene der bydel Vestre Aker har tilsyn. Første kvinne ut er Anita Asdahl Hoff som er leder av tilsynsutvalget ved Vindern Bo- og Servicesenter.

Vinderen bo- og Servicesenter (VBS) har en demensenhet, en psykiatrisk enhet og 2 somatiske enheter. VBS har akkurat fått en smilefjes-undersøkelse i inngangspartiet.  Siste måned viste 91% tilfredshet blant brukerne. Men omsorg er ferskvare sier Asdahl Hoff. Hun mener at det både skal og må  jobbes kontinuerlig med å bedre kommunikasjonen mellom pårørende/beboere og primærvaktene. Dette vil handle om alt fra tilrettelagte aktiviteter til  fristende måltider med atmosfære, renhold og generelt en god omsorg. Noen enheter strever til tider med å finne nok tid til den enkelte, i følge tilsynsleder Asdahl Hoff.
.
Tilsynsutvalget foretar 4 tilsyn i løpet av året (2 anmeldte og 2 uanmeldte).  Ved det siste uanmeldte tilsynet første juni kunne tilsynet  blant annet glede seg over nyheten om at alle kjøkkenene nå skal rehabiliteres. Dessuten skal Sykehjemsetaten  oppgradere alarmsystemene forteller Asdahl Hoff.
Vindern Bo- og Servicesenter er nå plukket ut som pilotsykehjem i forhold til å oppnå best mulig tjenestetilbud. Det har også vært engasjert en demenskonsulent som har bidratt til forbedring av forholdene på demensenheten.
Frivillighetssentralen har gitt Vindern Bo- og Servicesenter 2 el-sykler, med to seter foran, slik at beboere kan bli syklet rundt. De fleste beboere omtaler personalet som «engler» selvom det også er forbedringspotensiale. Det er sjelden tilsynet møter pårørende under sine tilsynsbesøk.  Pårørende vet ofte best hvor skoen trykker.  Tilsynsutvalget er nå lovet å bli invitert til neste fellesmøte for pårørende i september. Tilsynet besøkte også de 2 dagsentrene som begge er drevet svært godt. De  verdsettes høyt av de daglige «gjestene» forteller Anita Asdahl Hoff.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s