Skimuseet i Holmenkollen

Skimuseet har virkelig utviklet seg de siste årene. Det er blitt et sted som kombinerer kunnskap om skisporten med lek og underholdning for barn. Mange vil fremdeles besøke Skimuseet for å se mer om skisportens historie. At det også er et godt underholdningstilbud for barn er også et pluss. Jul i Blåfjell gir mye glede i et eget univers for barn på Skimuseet. Det er mange aktiviteter og et morsomt univers basert på figurene til forfatteren Gudny Ingebjørg Hagen. Karin Bergh leverte fra seg et velholdt og klassisk museum da Birgitte Espeland overtok lederskapet. Den viktigste arven etter Birgitte Espelands lederperiode er et mer utadrettet museum. Jul i Blåfjell kan nå langt flere enn de tradisjonelt skiinteresserte.

Fra rommet med Jul i Blåfjell

Skimuseet kan selvsagt et langt stykke på vei hvile på skisportens ikoniske status. Det er likevel flott at Skimuseet når flest mulig, noe som var Birgitte Espelands uttalte visjon da hun ledet Skimuseet. I dag ledes Skimuseet av Åslaug Midtdal.

En eksempel på kombinasjonen kunnskap og lek i Skimuseet

Et godt museum må også ha en kafé. På Skimuseet har den en funksjonell stil med god plass ved bordene. Det er lyst og åpent. Vaflene kan anbefales. Da vi besøkte museet var det et tysk følge ved ett av bordene. Det kommer ofte busser med turister til Holmenkollen. Det er likevel flott at Skimuseet er et tilbud som gleder store og små i Oslo. Barn under 6 år kommer inn gratis. For voksne koster det 160 kr.

Åse Thomassen

Priser Skimuseet

Familie 400 kr (to voksne og to barn)

Voksne 160 kr

Barn 5-18 år 80 kr

Skimuseet ligger under Holmenkollen Skianlegg. Adresse: Kongeveien 5

Det var god stemning blant barn og voksne i Jul i Blåfjell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s