Dronningen av Vestre Aker fortsetter i bystyret

Som bydelspolitiker gjennom 30 år hadde Elin Horn Galtung(H) en stor tyngde da hun fortsatte i bystyret i 2015. Da hun var leder i bydelsutvalget i Vestre Aker var hun en av Oslos mest profilerte bydelspolitikere. Etter at hun ble valgt inn i bystyret i 2015 har hun hatt en mindre profilert rolle. Nå er hun klar for den tredje perioden i bystyret. Hun får følge av sterke politikere som James Stove Lorentzen og Per Trygve Hoff. Ikke et ungdomsteam akkurat, men tre solide og engasjerte politikere fra Vestre Aker.

I norsk offentlighet får ordførere stor oppmerksomhet hvis de har noe på hjertet. I Oslo har ikke ledere i bydelsutvalgene tilsvarende status. I Vestre Aker ble Elin Horn Galtung en sterk politisk personlighet, både på grunn av hennes personlighet og engasjement. Ingen var i tvil om at hun stod på for bydelen. Nå er det bystyret som får oppleve hennes engasjement. Innbyggerne i Vestre Aker vet hvor de skal henvende seg hvis det er noe som opptar dem. Den viktigste politiske sorgen hennes er nok likevel at planene for Røa tunnelen stadig blir lagt vekk. Der får hverken hun eller Vestre Aker gjennomslag i bystyret og byrådet. Om de vil lykkes etter valget i 2023 gjenstår å se.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s