Barnebok om bakterier

Forskeren Unni Vik har laget en bok for barn om bakterier. Boken ble lansert på Deichman Røa tirsdag 13.september. Publikum var barn, også hennes egne barn.

Boken har tittelen «Kan bakteriar bæsje? » med undertittelelen «Underlege fakta om dei aller minste organismane på jorda». Forfatteren som til daglig jobber som førsteamanuensis ved OsloMet har doktorgrad innen mikrobiell økologi. Boken er imidlertid i en helt annen sjanger, men med forskerens kunnskap om bakterier. Det er blitt en flott barnebok, som kan glede mange barn som er nysgjerrige på viten om bakterier.

Bokens omslag

Unni Vik leste utdrag fra boka for barna. Hun hadde et begeistret publikum, som rakk opp handa stadig vekk. Hun brukte stemmen, som om hun var en profesjonell barnebokforfatter, ikke en debutant som barnebokforfatter. Hun er en god formidler av kunnskap og fabulering rundt bakterier. Tiril Valeur har laget spennende, engasjerende og morsomme illustrasjoner. Det vil ikke forundre meg om boken blir en bestselger, både i Norge og utlandet. Stemningen blant barna som hørte på forfatteren på Deichman Røa fortalte iallefall at bokens traff barna hjemme. De ble både begeistret og engasjerte.

Åse Thomassen

. Det var en stolt, liten sønn som viste morens bok .(Hele ansiktet er ikke med av personvernhensyn)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s