Jan Bøhlers skjebnetime

Årets valg er en thriller for partier, og mulige og mindre mulige koalisjoner. Mye står på spill for mange. Den som har det mest dramatiske døgnet foran seg er kanskje Jan Bøhler.

Jan Bøhler hadde et langt liv i Arbeiderpartiet bak seg da han meldte overgang til Senterpartiet i fjor. Lenge tydet meningsmålingene på at han ville ta et mandat i Oslo, men nå ser det ut som Senterpartiet og Jan Bøhler toppet formkurven litt for tidlig. Jan Bøhler kunne fått et mandat i fjor – basert på meningsmålingene, men da var det ikke valg. I dag er det mye som tyder på at Jan Bøhler og Senterpartiet i Oslo ikke vil få tilstrekkelig oppslutning,

Et sprang av et partibytte

Det var et stort sprang Jan Bøhler tok i fjor. Han rev mange bånd til mennesker han hadde kjent i Arbeiderpartiet i mange år. Han hadde stått på for partiet sent og tidlig, og kunne sikkert blitt en viktig mentor i Ap når han ga seg på Stortinget, noe som ikke ville vært unaturlig i 2021. Jan Bøhler blir 70 år i 2022. Andre ville kost seg i den alderen, men ikke arbeidsjernet Jan Bøhler. Han meldte overgang til SP for å fortsette som politiker i Oslo. Han visste selvsagt at overgangen ville være kontroversiell. Han hadde livevel neppe forutsett at han ville utløst så mye hat og stygge ord. For mange i Oslo Ap var Jan Bøhler en kjær politiker.

Stortingspolitikere som brenner for Oslo

I morgen vet vi om Jan Bøhler får anledning til å representere Senterpartiet på Stortinget. I skrivende øyeblikk ser det svart ut for hedersmannen fra Kaldbakken. Har Oslo noen politikere som brenner mer for Oslos utfordringer enn Jan Bøhler? Selvsagt er det mye engasjement for Oslo blant de øvrige kandidatene som står på valg i andre partier. Ingen har likevel profilert seg som Jan Bøhler i de ubehaglige spørsmålene rundt kriminalitet. Det burde være et tankekors. Oslo trenger virkelig politikere som brenner for både landet og Oslo.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s