Lasse Efskind stiller ut kunst på Skøytemuseet

Det er noen år siden Lasse Efskind satt verdensrekord på Skøyter i Davos. Siden den gang har han hatt en allsidig rolle i samfunnet som forfatter, lege og kunstmaler. Lasse Efskind har mange talenter, der et av de største ga ham verdensrekord for 48 år siden.

Utstillingen er en del av det mangeårige prosjektet «Kunst i motstrøm» som Lasse Efskind har holdt på med i flere år. Efskinds kunst favner mye. Fra skøyteløpets estetikk til kontroversielle meninger i samfunnsdebatten.

Utstillingen åpner på Skøytemuseet med vernissage mandag 30.august klokken 18.00. Utstillingen har åpent 18-20 på hverdager. Klokken 11-15 på lørdager og søndager. 50 prosent av salgsprisene går til Skøytemuseet der Lasse Efskind er aktiv mange år etter han la opp som aktiv skøyteløper.

Etter at Lasse Efskind gikk av pga. alder som ortoped på Ullevål sykehus, har han jobbet som sykehjemslege i Oslo og andre kommuner på Østlandet. Hans jobbing som sykehjemslege er artig siden mange av beboerne var unge da Efskind var en del av Norges imponerende skøytelag, den gang skøyteløp var en viktig nasjonal sport.

Lasse Efskind samfunnsengasjement favner vidt. Før korona jobbet han som sykehuslege i Malawi hver sommer. Deler av kunsten hans er inspirert av det han ser i dette fattige, fargerike landet. Tidligere har han jobbet som geriljalege og syklet verdens rundt med et team av syklister. For Lasse Efskind er neppe sofaen den største kilden til inspirasjon.

Skøytemuseet ligger like ved Frognerbadet.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s