Legen som kom i grevens tid- Espen Rostrup Nakstad

Espen Rostrup Nakstad er en flott fyr. Det har jeg ment siden han dukket opp i TV-ruta. Faktisk tenkte jeg han var litt som en antroposof sa om Nelson Mandela, at de hvite holdt ham fengslet siden de visste de kunne få bruk for ham en dag. Selv om jeg ikke tror på den teorien om Nelson Mandela, er det en fascinerende tanke. At Espen Rostrup Nakstad dukket opp skyldes en rekke tilfeldigheter, ikke planlagt i det hele tatt. Likevel har han levert som om han var kongen av helse og god kommunikasjon.
Hans bakgrunn er:
1. Lege
2. Jurist
3. Forsker
4. Forfatter
5. Kriseledelse
Inntrykket fra hans rolle på utallige pressekonferanser og debatter de siste ukene gir inntrykk av:
1. En troverdig personlighet
2. En dyktig kommunikator
3. En god evne til å forenkle kompliserte budskap
Rostrup Nakstad har ikke medietrening. Det har han selv uttalt. Om han var skuespiller kunne man betegnet ham som et naturtalent. Men hva består egentlig dette naturtalentet i? Jeg oppfatter det som en kombinasjon av høy intelligens og en evne til å være jordnær selv om hans faglige kvalifikasjoner er på et høyt nivå. Han er heller ikke ødelagt av helsebyråkratiets evne til å gjøre folk tørre og altfor like hverandre.
Espen Rostrup Nakstad har vært en lise for befolkningen. Han er topp, men ikke dyrk ham som en supermann. Det er han ikke, men absolutt en fantastisk representant for helsevesenet. «Fungass»(forkortelsen for fungerende assisterende) gjør en flott jobb for oss alle. Han er ingen supermann, bare en utrolig flott fyr. Forsker og lege. Med en super evne til å kommunisere som det er få forunt å ha. Han dukket virkelig opp i grevens tid.
Åse Thomassen
For kontakt: tlf. 46512397

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s