Flotte ungdommer i den vanskelige Corona- tiden

I et demokrati der politiet har høy tillit i befolkningen, tas skryt av ungdommen for det det er, sanne ord. Dette har ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon lagt ut på siden på Facebook:

«Skrytepost! Kjære foreldre, russeforeldre og ikke minst ungdom! Vi som arbeider forebyggende i Enhet Vest er imponerte og stolte over ungdommene og bautaskikkelsene som de støtter seg på – foresatte.

Vi forstår at dette har vært, og er en vanskelig tid. Samtidig opplever vi at russen med foreldrene og russestyret i spissen står i de bestemmelser og råd som er gitt. Det samme gjelder yngre ungdommer. I helgen kjørte vi patrulje. Vi kjørte rundt på steder hvor ungdommer oppholder seg, og hvor vi også har fått klager. En av klagene var inne i skogen ved et vann. Da vi ankom hørte vi musikk som surret i bakgrunnen, og stemmer som lo og snakket. Vi slo av lommelyktene og tilnærmet oss forsiktig. Ungdommene var ca. fem i følge og koste seg med kortspill, smågodt og samtaler. Rundt vannet var det ca. fem slike ansamlinger. Noen lå i hengekøyer. De fleste skulle overnatte. Vi observerte ikke fyll, alkohol og den slags. Ungdommene var hyggelige og imøtekommende. Da vi kom tilbake til politibilen var vi oppriktig rørt over hvor flotte og hyggelige ungdommene hadde fremstått. Det som på avstand kan høres ut som en ungdomsfest, trenger ikke være det. Det er en viktig påminnelse for oss alle. Det kommer tider for fest, feiring og sammenkomst. Inntil da gjør små grupper og gode stunder ute i naturen usedvanlig godt. Kommuneansatte var også ute og gjorde oppsøkende feltarbeid. De meldte om rolige tilstander på aktuelle steder.

I denne tiden er sårbare og marginaliserte ungdommer ekstra sårbare. Husk at de ungdommene som tilsynelatende opponerer og gjør uheldige valg, kanskje er de som trenger oss mest.

En arbeidshelg inneholder også noen oppdrag som selvfølgelig er utfordrende. Vi er helt avhengig av at dere har tillit til den jobben vi gjør. Både operativt, forebyggende og gjennom etterforskning. Det er derfor viktig at dere melder fra om uønskede hendelser, slik at vi kan sikre bevis som videoovervåkning, samt gjøre andre etterforskningsskritt.

Igjen vil vi skryte av dere! Del gjerne denne posten slik at du er med på å skryte!

Hilsen alle oss som arbeider forebyggende i Enhet Vest.»

Mange har allerede sett denne posten på Facebook. Den har sikkert gledet mange foreldre, og mennesker i vestlige bydeler som fremdeles husker hvordan det er å være ung. Også flott at politiet tok seg tid til å skrive denne oppdateringen. Gode ord skal man aldri undervurdere.

Hurra for ungdommen i 2020. Virkelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s