Hermann Smith- Sivertsen – bergenser i Oslo. Politiker i Oslo

Hermann Smith- Sivertsen er en dedikert politiker i Oslo. Få er så mye bergenser i Oslo som ham. Det hindrer ham ikke å engasjere seg i lokalpolitikken i Oslo, både i lokalmiljøet i bydel Ullern og i bystyret i Oslo.

Hvorfor ønsker du en plass i bystyret, Hermann Smith Sivertsen?

Jeg er opptatt av barnevennlige boliger. Det er viktig med uteplasser der barn mellom 4 og 10 år kan leke uten konstant tilsyn av voksne. På bakgrunn av dette har jeg argumentert mot høyhus i Oslo.  Vi trenger flere barnevennlige boliger i Oslo. Det er derfor viktig med lavblokker fremfor flere høyblokker i Oslo. Selv bor jeg på Silkestrå som er veldig barnevennlig. Jeg ønsker at flere barnefamilier kan bo slik.

Erna_PJ_meg17
Erna Solberg , min sønn og jeg i 2015

Hvorfor er det viktig at du får en av plassene i det nye bystyret?

Ullern utgjør 5 % av befolkningen. Det er viktig at bydelen er representert. Selv har vært medlem av bydelsutvalget i bydel Ullern og vært leder eller nestleder i bydelspartiet siden 2011. Det er få kandidater bra bydelene Ullern og Vestre Aker. Det gjelder flere partier enn Høyre. Jeg er den eneste kandidaten som har bakgrunn fra politikk i Ullern bydel. I tillegg til det lokale mener jeg at det er en fordel at jeg har bakgrunn som foreleser fra et universitet. Med doktorgrad i statsvitenskap.

32144_556937260986192_1495425836_n
På møte i Høyre

Hva mener du om integrering?

For Høyre er barnehagene og skole viktig. Der må vi sette inn støtet. Det er viktig med kartlegging av fireåringer slik at vi kan sette inn tiltak. Dette er det sittende byrådet uenig i. Høyre fremmet forslag om språklig kartlegging i barnehagene av fireåringer i 2018, men ble nedstemt av bystyret. Det er både viktig å kartlegge barnehagebarn, Oslobarnehagene og skolene, slik at vi kan bedre språkopplæringen der det trengs mest.

Skole er viktig. Det er mange som sliter med norsk. Derfor er det viktig med tidlig innsats. Viktig at barn blir reddet mht. norsk når de er 6 år. I motsatt fall kan de slite med norskkunnskapene langt inn i tenårene.

Integrering er avhengig av at innvandringstakten er langsom. Da unngår vi de problemene som er i Sverige.

Er det en fordel med akademikere i bystyret?

Jeg vil mene at jeg har meningers mot. Selv om jeg ikke har forsket på lokale forhold gir akademisk arbeid en trening i å lese forskning, ord og argumenter. Jeg mener derfor at det er lettere å forstå hvorfor andre argumenterer som de gjør. Det kan gi muligheter for å forstå hverandre i debatten.

Erfaring fra bystyret de siste 8 årene

Jeg har vært vara, men ikke fast møtende vara til bystyret siden 2011. Siden 2017 har jeg ofte deltatt på møtene i bystyret. I 2011-2015 var jeg også medlem av bydelsutvalget i Ullern.

Bergenser i Oslo

Jeg oppfattes som en fremmed fugl på grunn av dialekten, men jeg har faktisk bodd i Oslo i 20 år. Jeg er glad i Oslo. Det eneste jeg savner fra Bergen er det som ikke lenger finnes, med et unntak. Da jeg bodde i Bergen kunne jeg sette meg ned på Café Opera med en avis etter klokken 16.00 en fredag eller lørdag. Da ville jeg alltid treffe kjente. Jeg savner et tilsvarende sted i Oslo. I Oslo må vi alltid gjøre avtaler.

Hvorfor er det viktig at Høyre igjen kan komme i byrådet?

For Høyre er skole og T- bane viktig. Høyre er også samarbeidspartiet. Vi kan samarbeide med alle unntatt Rødt og SV.

Hva med næringslivet?

Hvis Høyre kommer i byråd er det viktig å opprette parkeringsplasser ved spesialbutikker. Det behøver ikke nødvendigvis ikke å være mange, men nok til at folk som kommer utenbys fra kan parkere når de skal handle i en spesialbutikk.

Erna Solberg

Du har kjent Erna Solberg i 40 år. Kan du si noe om henne?

Hun er målrettet og klok. Arbeider jevnt og trutt, også før hun ble en kjent politiker og kjendis.

Hva med mennesket Erna?

Hun har mer humor enn det som kommer frem i mediene. Hun kan gjerne komme med ironiske kommentarer blant venner.

Hva må til for at Høyre skal vinne valget i Oslo?

Det er alltid lavere deltakelse ved lokalvalg enn ved stortingsvalg. Hvis de som går og stemmer, velger borgerlige partier kan utfallet bli bedre enn meningsmålingene tyder på.

Etter dagens morgenaksjon for Høyre har Hermann Smith – Sivertsen hastet videre til arbeidsplassen på Universitetet i Sør- Øst Norge. Der har han arbeidsplass i Drammen.

UllernH_styre_bra_bildeIMG_1783
Styret i Ullern Høyre

 

 

 

Vestre Aker Posten

Åse Thomassen

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s