Skatt er ikke næringen til Norge

Den offentlige debatten omtaler ofte skatt som det var næringslivet, selve næringen til samfunnet. Uten et næringsliv ville det ikke vært jobber i offentlig sektor. Vi har fått en offentlig latskap i disse spørsmålene. Ikke rart MdG tror oljesektoren er netto mottaker av støtte. De kan ikke ane, vil ikke vite, hvor mye inntekter oljesektoren gir.

En nasjonaløkonom som viste oss rundt i Riga i 2007, sa at latvierne gjerne ville ha en velferdsstat som oss, men de ville ikke betale over 25 % skatt. I Norge har vi klart å lage en blandingsøkonomi med relativt stor skattevilje, og stor glede ved taxfree og skattesnyteri man kan slippe unna med.

Neste gang en journalist omtaler skatt som det var hovedinntekten til Norge så si «hallo!». Uten næringliv ingen skatter. Selvsagt er all skatt viktig for stat og kommune, men uten næringslivet ville den vært null. Den norske velferdsstaten oppstod ikke i paradis. Det var dyktige politikere før oss som snekret sammen vårt system.

 

Åse Thomassen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s