Bogstadintervjuet på Arendalsuka- bli kjent med Tone Ims Larssen

Bogstadintervjuene gir tid til ro og dybde. Under Arendalsuka er det oppstykket, positivt, mange avbrytelser. Leder i Oslo Frp er i Arendal for å debattere med Raymond Johansen og Inga Marte Thorkildsen. Begge meldte avbud. Tone Ims Larssen var derfor den eneste fra Oslo i debatten om kvaliteten i barnehager. Arrangementet var i regi av Handelshøyskolen BI.

68753683_2351718261564346_5953753325789773824_o
Tone Ims Larssen i samtale med en ansatt i en barnehage i Arendal

Arendalsuka er en glitrende suksess for politikk og samfunnsliv. For den som ikke visste hva Arendalsuka handlet om kunne man tro det var en maritim fest. De flotteste skip ligger fortøyd i Pollen og havneområdene utenfor Pollen, den koselige havnen i hjertet av Arendal. Tone Ims Larssen er godt kjent med sjøfart. Hennes far var hvalfanger fra han var 14 år. Etter åtter år innen hvalfangst tok han skipperskolen og jobbet deretter på tankskip. Hvalfangst og tankskip er ikke aktuelt under Arendalsuka, men er en del av en maritim tradisjon og næring. En av de to sønnene til Tone Ims Larsen utdanner seg innen skipsfart. Selv var hun i flybransjen i 27 år. Allerede fra ungdomstiden var hun opptatt av reiseliv. Ved siden ungdomsskolen jobbet hun på Grand Hotell i Oslo. Hun jobbet også på Hotell Klubben i Tønsberg i sommerferiene. I dag jobber hun som dommer i Forliksrådet i Oslo.

Verv i Fremskrittspartiet

Ims Larsen har vært engasjert i Oslo Frp i  25 år. Hun har representert partiet i bystyret, bydelsutvalget på Østensjø og flere verv i Fremskrittspartiet i Oslo. I fjor ble hun fungerende leder etter at Mazyar Keshvari måtte trekke seg som leder. Hun ble deretter valgt til leder av Oslo Frp i år. Hennes kjernesaker er:

  • Eldreomsorg
  • Innvandring
  • Rusomsorg

Hun mener helheten i eldreomsorgen bør bli bedre. Hun mener også at sykehusene må øke kapasiteten, særlig med tanke på et høyt antall eldre. Mange eldre, særlig de over 90 år, skader seg, ofte i hjemmet. Da har de behov for innleggelse på sykehus. Det må sykehusene ta høyde for mener hun.

Logistikken og kjøring av eldre om natten

Tone Ims Larssen er også opptatt av det ytterst betenklige med kjøring av eldre om natten. Dette har hun tatt opp med helseministeren, men hun er ikke fornøyd med resultatene hittil. Fremdeles blir eldre kjørt mellom insitusjoner om natten, sier hun. Hun synes at logisstikken bør være bedre mellom etatene. Hun mener logistikken mellom etatene bør få økt oppmerksomhet.

67892051_2351718454897660_7296586881087569920_o

Innvandringsstopp i Oslo

Ims Larssen mener det bør være full innvandringsstopp i Oslo. Før utfordringene innen integrering er løst er det lite hensiktsmessig med flere nye innvandrere i Oslo, mener hun. Hun mener også at det er viktig å utjevne forskjellene mellom innvandrere og den øvrige befolkningen.

Rusomsorg og ettervern

Ims Larssen mener at ettervernet innen rusomsorgen ikke er ivaretatt. Hun er opptatt av et ettervern som gir brukerne verdige tilbud. Hun mener også det er viktig å koble inn ernæringsfysiologer, slik at brukerne lærer om god og riktig ernæring for den enkelte. Hun mener at ettervernet i dag er mer oppholdssteder enn reelle steder for ettervern. Hun mener det er viktig å stille krav til både omsorgen og brukerne. Hun mener = Oslo er et godt eksempel. Hun mener gatemagasinet = Oslo har gode resultater å vise til. Hun mener at hvis mennesker mangler verdighet har du ikke et liv. Hun mener dette bør vektlegges langt mer innen rusomsorgen

67826702_2351717924897713_1552129849957548032_o
Fra paneldebatten om kvalitet i barnehager under Arendalsuka. Ims Larssen til venstre.

 

Hva kan Fremskrittspartiet gjøre for vestlige bydeler?

Fremskrittspartiet har jobbet for at Sollerudstranda skal bli bedre tilrettelagt som badeplass. I den forbindelse samarbeider de med vellet på Sollerud. Frp jobber også med å redusere skadevirkningene for husstander i Ullern i forbindelse med utbyggingen av E 18.  Frp jobber også med vern av kolonihagene i Oslo. Ims Larsen mener at de både er viktige som en del av kulturen, men også som grønne lunger i Oslo.

68414357_2351718531564319_4692905598046437376_o
I samtale med en lokal hundeier i Arendal

 

Bor på Østensjø

Tone Ims Larssen kommer opprinnelig fra Tønsberg. Hun bor i dag på Østensjø, der hun har vært aktiv i BU og bydelsstyret. Som leder av Oslo Frp er hun derimot opptatt av hele Oslo.

 

Vestre Aker Posten

Åse Thomassen

 

67892051_2351718454897660_7296586881087569920_o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s