Birgitte Espeland er ansatt som direktør ved Kistefos

Birgitte Espeland har vært en av de viktigste innen kultur og samfunn i Vestre Aker siden hun tiltrådte på Bogstad gård. Der avsluttet hun en imponerende karriere, de siste årene som leder,  og gikk videre til Skimuseet. Nå er Birgitte Espeland snart historie i Vestre Aker.  Hun har fått stilling ved Kistefos. Hun overtar stillingen etter Egil Eide som har hatt stillingen de siste 10 årene. Hun tiltrer i løpet av høsten 2019.

edf
Birgitte Espeland .Under åpningen av utstillingen om klima på Skimuseet i 2016

Jeg traff en fra Bogstads venneforening i dag. Da jeg fortalte nyheten om Birgitte Espeland, tenkte hun akkurat som meg at dette vil føre til mer oppmerksomhet rundt kunstsamlingen og utstillingene på Kistefos. Vedkommende tilføyde også at Kistefos gjerne kunne sette opp noen busser i sesongen, slik at flere kan få oppleve Kistefos. Det blir sikkert et av mange innspill Birgitte Espeland lytter til.

edf
På Kistefos blir skimøring mindre aktuelt

Birgitte Espeland har utdannelse i kulturfag fra Universitetet i Oslo og tilleggsutdanning i ledelse fra Handelshøyskolen BI. I jobbene ved Bogstad gård og Skimuseet har hun vist at hun kan omsette teori til praksis. Jeg har også sett at hun  tar i et tak, enten det er  i oppvasken eller andre oppgaver på dager med store arrangementer på Bogstad gård, som Sauens dag og Åpen gård. På Bogstad var det aldri tvil om at hun var lederen. Jeg har forstått at de ansatte også verdsatte henne høyt. Som mennesket Birgitte.

Åse Thomassen

edf
Interessert publikum under utstillingen om klima som ble åpnet i 2016

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s