Ny koster i bydelsutvalget i Vestre Aker

 

En epoke tok slutt i 2015. Da abdiserte dronningen av Vestre Aker Elin Horn Galtung (H) som leder av bydelsutvalget i Vestre Aker. Hun var høyt og lavt i bydelen, og var på mange personifiseringen av politisk arbeid i Vestre Aker der Høyre har et suverent flertall. Hun har nå representert Høyre i bystyret i 4 år.

En annen kjent politiker slutter i bydelsutvalget. Terje Bjøro har representert Venstre i bydelsutvalget og Oslo bystyre i flere tiår. Med ham forsvinner mange års kompetanse. Siden 2018 har Terje Bjøro, den tidligere så dedikerte venstremannen, vært utmeldt av Venstre. Hans utmeldelse fikk en del oppmerksomhet i riksmediene. Fra i år vil Torfinn Lødøen Gaarden være toppkandidat for Venstre.

Høyre har fire kandidater som er forhåndskumulerte. Det er:

  1. Yngvar A. Husebye
  2. Live Bressendorf Lindseth
  3. Monica Goli Dypeng
  4. Bård Ludvig Thorheim

På Høyres liste er det andre kjente navn fra BU, som Anita Asdahl Hoff og Arne Kolstad.

I 2011 falt SV ut av bydelsutvalget i Vestre Aker. I 2015 fikk Miljøpartiet de Grønne en representant i bydelsutvalget. SV lyktes ikke å komme tilbake.

Høyre har en dominerende posisjon i Vestre Aker. De andre partiene vil kun konkurrere om et fåtall representanter. Arbeiderpartiet har hatt to representanter, mens Venstre har vekslet om en eller to representanter i bydelsutvalget. Frp har også kun hatt en representant i de siste periodene. Miljøpartiet fikk for første gang en representant i 2015. Det gjenstår å se om MdG blir representert i Vestre Aker BU fra 2019.

Åse Thomassen

IMG_9179
Foto: Per Trygve Hoff

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s