Skimuseet- suksessen fortsetter

Det var litt uventet at Birgitte Espeland valgte bort Bogstad gård til fordel for Skimuseet. Nå ser vi mer og mer at Skimuseet ikke kunne valgt en bedre leder etter at Karin Berg gikk av etter 30 år. Mye var på plass da Birgitte Espeland overtok, men det var også rom for at en ny leder kunne tilføre noe nytt.

Utstillingen om vær og føre

Utstillingen om klima har vært en suksess siden åpningen som ble foretatt av kronprinsen i september 2016.  Ca 200 000 har sett utstillingen. Tittelen på utstillingen ga en ny innfallsvinkel til klimaets betydning for skisporten. «Være og føre. Føre var.» er et artig ordspill samtidig som det er et aktuelt emne. Skimuseets vri med kunnskap, tester og humor har gått hjem hos mange. Erklærte klimaskeptikere er også begeistret for utstillingen.

edf
Fra åpningen av utstillingen om vær og føre

Skoleklasser fra nærområdet har besøkt utstillingen. Birgitte Espeland hadde gjerne sett at det kom flere klasser for å se utstillingen. Skimuseet tilbyr gratis omvisning til skoleklasser på denne utstillingen.

Utstilling Kollentorget
Utstilling Kollentorvet

Nå enda flere gjennom kreativitet

I november 2018 vil vær og føre utstillingen bli avløst av en utstilling der kunstneren og barnebokforfatteren Gudny Ingebjørg Hagen har regien.  Hagen er mest kjent for bøker for barn,filmer og TV- programmer der «Jul i Blåfjell» kanskje er det mest kjente. I fjor fikk hun Bragepris for boken «Fest og feiring».

Samarbeidet mellom Skimuseet og Gudny Hagen er uventet, men desto mer interessant. Birgitte Espeland er opptatt av å få flest mulig mennesker interessert i skisporten. Allerede i dag er det en stor interesse for den permanente utstillingen på Skimuseet, men Birgitte Espeland ønsker å nå enda flere. Da kan Gudny Hagens univers begeistre barn. I den neste boken av Gudny Hagen, som blir lansert på Skimuseet i februar 2018, kan vi lese følgende:

Midt imot Holmenkollbakken, inni den haugen folk brukte å kalle Gratishaugen, ligger Tåkeheimen. Der har tåketrollene bodd i mange hundre år, og der vever de gamle tåkeveverne tykke og tynne tåketepper i de fineste farger, former og fasonger. Når et tåketeppe er ferdig vevet, flyr de små tåkeflyverne ut og brer det over hoppbakken, slik at alle som er på besøk i Holmenkollen kan beundre det og si til hverandre:»Nå har vi sett den berømte Kollentåka»( Fra arbeidet til Gudny Hagens bok, (c) Gudny Hagen)

Samarbeidet mellom Skimuseet og Gudny Hagen er et spennende grep. I dag er mange barn prisgitt foreldrenes interesse for ski. Gjennom Skimuseet og samarbeidet med Gudny Hagen kan nye generasjoner bli inspirert.

Elegant og trivelig kafé

Skimuseet har hatt en heldig hånd med oppussingen av museets kafé. Kafeen har beholdt sin eleganse, men blitt både stiligere og triveligere. Det er blitt en kafé for folk som kommer i grupper, par eller alene. Utvalget av stoler og bord gjør at mange kan trives. Det serveres også stadig oftere hjemmebakt. Skolebollene ble testet i går. De er muligens bedre enn de man kan få på byens profesjonelle bakerier.

_71A9364

Snø og ski

Birgitte Espeland er opptatt av å fremme hverdagsgleden ved både ski og snø. I går lærte jeg et nytt ord, «villsnø». Det er den snøen som naturen selv gir oss, noe som ikke er en selvfølge lenger. Birgitte Espeland forteller at hun ser folk som koser seg med snø og ski straks det kommer snø. Hun undrer seg også om hva som vil skje om skisporten blir mindre viktig i befolkningen. Hun er opptatt av hvilken betydning skisporten har for vår identitet. Derfor er hun også opptatt av å få folk opp til Skimuseet. Hun vil gjerne at et besøk på museet kan bidra til at folk tar et skritt lengre mht. interessen for ski.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s