Suksess for Terje Tvedt på Litteraturhuset

Det var ikke plass til alle som ville høre Terje Tvedts foredrag på Litteraturhuset i går. Mange hadde trosset novemberkveldens kulde og møtt opp. Det var et sjeldent lydhørt publikum som hørte på foredraget basert på den siste boken til Terje Tvedt. Han reiser en viktig debatt om den internasjonale tenkemåte,som fikk sitt gjennombrudd i årene etter 1963. Få har stilt grunnleggende spørsmål ved bistand,innvandring og det multikulturelle Norge. Terje Tvedt har avdekket hvordan den norske tenkemåten er blitt endret for å fremme et mer internasjonalt «vi». Som historiker har han funnet empiri for hvordan bruddet i den norske tenkemåten skjedde.  Fra norsk bistand  fikk en stadig større rolle fra 1960- årene til dagens samfunn. Parallelt med bistanden økte innvandringen til Norge. Begge deler har i langt større grad enn vi er klar over preget norsk politikk. Det har også preget dagens eliter der for eksempel to utenriksministre tidligere har vært ledere for Røde Kors, Jonas Gahr Støre og Børge Brende.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe-Isaksen har gitt Tvedt honnør for boken. Andre politikere bør også hilse boken velkommen. For å videreutvikle samfunnet er Tvedts bok kanskje viktigere enn tran om vinteren. Boken reiser spørsmål som det er viktig å debattere for å forstå et samfunn som har erstattet egne verdier med et stort og romslig «vi» som rommer alt og ingenting og en forestilling om universelle verdier og rettigheter.

Boken ble raskt utsolgt. I løpet av fire dager, noe som er sensasjonelt. Den vil være i salg igjen fra 12.desember.

 

Det internasjonale gjennombruddet

357 sider

Dreyer forlag

 

IMG_20171207_201842.jpg
Folk i alle aldre hadde funnet veien til Litteraturhuset

 

IMG_20171207_202410.jpg
En lettet og lykkelig Terje Tvedt signerte bøker tilhørerne kom med etter debatten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s