Kunstneren Anne-Britt Kristiansen på Bogstad gård

Den allsidige kunstneren Anne- Britt Kristiansen stiller igjen ut på Bogstad gård. Denne utstillingen har hun viet til hverdagen, tilstedeværelsen i tiden her og nå. Hun maler bilder der ordene ikke har tilstrekkelig synonymer for «nuet», her og nå og andre uttrykk for å være i dagen og tiden. Det er kanskje i samme sjanger som Erling Kagges bok om stillheten, skjønt hverdagen er så mye annet enn stillhet. Dagens mennesker lever i en tid mer hurtige skifter, både innen teknologi, samfunn og det å være menneske. Da er det lett å glemme å ta tilstrekkelig vare på dagen, slik den er i dag.

Inspirert av barnebarna

Anne-Britt Kristiansen gleder seg sammen med barnebarna en dag i uken. Da er hun sammen med dem, og ikke omvendt. Hun lar disse dagene være en opplevelse der de tar den tiden de trenger. De dagene skal ingenting haste, men følge barnas tempo. Du hun selv var travel småbarnsmor kunne hun ikke unne seg denne dvelingen med dagen- hverdagen, hverdagene. Som mange andre måtte hun kombinere barn og arbeid. Da blir tiden ofte knapp. Kristiansen er opptatt av barns evne til å være tilstede i øyeblikket, og barns evne til spontanitet.

Carpe diem – da?

Kunstneren mener det latinske «Carpe diem» er oppbrukt som uttrykk for det hun vil beskrive i bildene. Carpe diem betyr å gripe øyeblikket, og det er nettopp det som opptar Kristiansen. Selv forbinder jeg Carpe Diem med bestemte ting, selv om begrepet også handler om å gripe dagen – uten å si hva det handler om. Anne-Britt Kristiansen synes det engelske uttrykket «nowness» best dekker det som opptar henne. Vi har kanskje ikke nok ord til å dekke nuet og tilstedeværelse i det norske språket

Tilstedeværelse

Anne- Britt Kristiansen sier tilstedeværelse er den røde tråden i hennes familie. Hun setter pris på sin store familie. De er mye sammen, også utenom høytider og begivenheter i familien. Hun ønsker å bruke innsikten fra dette i kunsten om tilstedeværelse, som er tema for denne utstillingen. Kunstneren har utvilsomt et poeng i at det er lett å glemme å være tilstrekkelig tilstede i eget liv.

spurven

Allsidig bakgrunn

Kristiansen er også fotograf. Hun har bakgrunn fra TV- Norge, Klovner uten grenser og var fast fotograf for tidligere president Gorbatsjovs stiftelse i 2003-2004. I 2013 fikk hun arbeidsstipend fra Norske Grafikeres verksted.

Utstillingen på Bogstad gård

Utstillingen på Bogstad gård ble åpnet 2.september og varer til og med 10.september. Bogstad gård er åpen hver dag unntatt mandag fra 12.00-16.00.

 

A-single-moment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s