Talentfulle Ola Asdahl Rokkones kommer til Ris kirke

Ola Asdahl Rokkones har gjort tromsøværing av seg. Der går han nye veier innen ulike musikalske sjangre. Med jevne mellomrom vender han hjem til morens hjem i Voksenkollen. Da kan det stemme at når det regner på presten så drypper det på klokkeren. I dette tilfellet er det Ris kirke som har gleden av besøk av Rokkones.

24-concert-romanouche-brasov-06
RoManouce, fra turneen i Romania

Rokkones er utdannet ved musikkonservatoriet i Tromsø. Hans instrument er saxofon. Han behersker flere musikalske sjangre, fra klassisk til jazz. Nå kommer han fra platestudio i Russland. Hans første plate vil lanseres om ett år. 16.juli var han solist med Mariinskys symfoniorkester i St. Petersburg. Det er en opptreden musikere utenfor stjerneklassen ikke kan regne med. Men Rokkones høster flere frukter av sitt arbeid med musikk i Tromsø, festivaler og samarbeid med musikere i andre land. Tidligere i år var han på turne i Norge og Romania med musikere som spilte sigøynermusikk.

Kunnskapsrikt publikum i Russland

Rokkones har samarbeidet med russiske musikere i flere år. Han opptrer også jevnlig i Russland. I følge Asdahl Rokkones har den jevne russer mer kunnskap om klassisk musikk enn den jevne nordmann. Han opplever russere som et interessert og kunnskapsrikt publikum. Han mener at det russiske publikum reflekterer mer over musikken enn her hjemme. Dette er et interessant synspunkt av Rokkones, som kan minne oss om hvilken stor kulturnasjon Russland har vært og faktisk er.

Julekonsert i Ris kirke med Terje Baugerød

Asdahl Rokkones ser frem til å holde konsert i Ris kirke. Det skal skje i samarbeid med Terje Baugerød, som er kantor i Ris kirke. De to musikerne er kjent for å kunne veksle mellom det tradisjonelle og kjente og mindre kjente kulturelle uttrykk. Hele Oslo kan se frem til en stor musikalsk opplevelse. Innbyggerne i Vestre Aker er heldigst som kan oppleve denne musikalske begivenheten i nabolaget.

Julekonserten er i Ris kirke

Lørdag 3.desember klokken 18.00
Billetter ved inngangen. 200 kr per billett
Forhåndbestilling av billetter: billetter@terjeb.no
IMG_0034
Som iherdig korpsmusikant i Grindbakkens skolekorps

Ola-Asdahl-Rokkones-3-Photo-Marius-Fiskum2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s