X Games til Oslo i 2017

Venstre kan notere en seier i revidert nasjonalbudsjett. Etter forslag fra Venstre er X Games nå inne i budsjettet for 2017. Trine Skei Grande forteller at regjeringen sier ja til X Games i 2017.

12792140_10208980443737124_7430702125257456939_o
X Games 2016. Foto: Per Trygve Hoff

For Venstre er det absolutt en fjær i hatten å få gjennomslag for støtte til X Games i revidert nasjonalbudsjett. I følge Skei Grande er det viktig å løfte den egenorganiserte idretten. Arrangørene er også opptatt av å ikke gjenta fadesene rundt doping som satte X Games i et negativt lys før avspark i februar i år.

Den klossete håndteringen av doping ga X Games mye negativ presse før lekene i år. Etter avviklingen av lekene var det likevel ingen tvil om at det var et vellykket arrangement på alle måter. Den danske avisen Politiken skrev også at det var et svært vellykket arrangement.

Kommunal støtte?

X Games vil fremdeles være avhengig av kommunal støtte. Det er vanskelig å se gode grunner for at arrangørene skal få et nei fra Oslo kommune. Partiene i dagens byråd har omtanke for den uorganiserte ungdommen. X Games er en gylden anledning til å gi ungdom som driver egenorganiserte idretter nye forbilder.

Bystyret i Oslo har det siste ordet med hensyn til om X Games skal arrangeres i Oslo i 2017. Regjeringen legger sterke føringer når de støtter arrangementet. Det ville være synd om byrådet legger politikk i det og innstiller på et nei til X Games. For hvilken grunn har et parti som AP til å si nei til et arrangement som kan gi forbilder til alle ungdommene som faller utenfor organisert idrett? Arrangementet burde tvertimot være bortimot skreddersydd med hensyn til profilen til byråd Rina Mariann Hansen (Ap), som er byrådets fremste politiker innen kultur, idrett og frivillighet. Så her er det all grunn for byråden til å på ta på seg de kommunale spanderbuksene. Vi regner med det!

12779169_10208983987705721_5447321800453663313_o
Fra årets X Games Foto: Per Trygve Hoff

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s