Ambassadør Novellos mottakelse på Costa Pacifica i dag

Italia er godt representert med ambassadør Giorgio Novello som representant for Italia i Norge og Sverige. I anledning feiringen av republikken 2.juni er det flere arrangementer. Sist fredag var det for italienere i Norge. I dag var det innbudte fra næringsliv, kultur og samfunnsliv.

Designens hjemland

Dagens mottakelse foregikk på cruiseskipet Costa Pacifica. Der ble nordmenn loset ombord til et skip som hadde en stil som overgikk hjemlige cruiseskip, men så er da Italia på mange måter designens hjemland. Eleganse er nærmest synonym for Italia, selv om Italia er så mye mer enn eleganse.

Godt forhold mellom Norge og Italia

Ambassadør Giorgio Novello holdt en kort tale. Der fremhevet han det vellykkede besøket til kongeparet i Italia i år. Novello sa at forholdet mellom Norge og Italia aldri har vært bedre. Han sa også at det i dag er italienere overalt i Norge. Han viste også til det felles arbeidet med redning i Middelhavet.Der deltar både norske og italienske skip sa Novello i sin tale. Nestleder i bydelsutvalget i Vestre Aker, Terje Bjøro (V), var tilstede på dagens arrangement.

Ambassadør Giorgio Novello har en fin stil. Han er åpen for dette landet og forteller entusiastisk om landet som har sendt ham for å representere deres interesser.Mange nordmenn liker å feriere i Italia, men altfor mange vet altfor lite om Italia. Ambassadør Novello gjør at vår kunnskap om Italia blir større.

70 år siden Italia valgte republikken

Den italienske nasjonaldagen er en feiring av den italienske republikken: festa della republicca. For 70 år siden, i 1946, valgte italienerne republikk fremfor monarki. I Norge er vi stolte over vår 17.mai. Italienerne er neppe mindre stolte av sin nasjonaldag som først er på torsdag, den andre juni. I dag fikk et knippe nordmenn oppleve feiringen av den italienske nasjonaldagen på forskudd. Det er alltid sterkt når den norske nasjonalsangen synges før den italienske.

 

Tanti auguri Italia!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s