Oslo Vinterpark sparer snø til neste sesong

Oslo Vinterpark har samlet snø til neste sesong. Det ligger under en duk på 3500 kvadratmeter i Tårnbakken. På den måten kan Oslo Vinterpark møte neste sesong med et lager av snø.

12792140_10208980443737124_7430702125257456939_o
Fra vinterens store suksess X Games i Oslo Vinterpark  Foto: Per Trygve Hoff

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideelt å hoppe i Holmenkollen i juni

En sentral person i Skiforeningen sa at det mest ideelle tidspunktet for hopprenn i Holmenkollen er i juni. Hun har meteorologenes støtte i et slikt synspunkt. Den eneste haken er at det ikke er snø i Holmenkollen i juni, men ellers kunne det vært utmerket å hoppe i Holmenkollen i juni.

Etter at årets sesong var avsluttet ble det samlet inn snø som kan brukes ved begynnelsen av vinterens sesong. Det er samlet inn 12. 000 kubikkmeter snø. Alt skal ligge under en presenning i Tårnbakken frem til åpningen av den neste sesongen. Dette har allerede vært gjort på andre alpinsentre som Beitostølen og Geilo. Det vil være vanskelig å beholde alle de 12.000 kubikkmetrene til neste sesong, men om halvparten ikke smelter i løpet av vår, sommer og høst anses det som en suksess. Det vil være bra å kunne starte sesongen med ekte snø, selv om den er samlet fra april sesongen før

Sommerpark i sommerhalvåret

18.mai åpner Sommerparken i Oslo Vinterpark. Der vil det være klatreløyper og flere aktiviteter. Kuer skal også beite for å vedlikeholde området. Det er også å håpe at husmannsplassen på Holen også blir ferdig til sommersesongen. Der er det en del arbeid som gjenstår, selv om det meste og viktigste allerede er gjort. Husmannsplassen vil bli et viktig bidrag til opplevelsene i Oslo Sommerpark i Oslo Vinterpark.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s