Gahr Støres flaggstang på Ris 1.mai

De siste årene har mediene fulgt nøye med på Jonas Gahr Støres flaggstang første mai.De fleste av årets dager plager ikke mediene partilederen med hans privilegerte bakgrunn. 1. mai er det store unntaket. Da skal Gahr Støre nemlig bestå flaggtesten.

Den store flaggstangtesten 1.mai

Livet har så mange eksamener. For Jonas Gahr Støre byr hver dag på nye utfordringer. Sin eksamen har han forlengst avlagt. På første mai bli han derimot en skolegutt i livets skolegård. Da passer mediene,med VG i spissen, på at Gahr Støre har heist flagget 1.mai. I 2013 kunne mediene rapportere at Gahr Støres flaggstang var tom. Siden 1. mai er en symboltung dag i fagbevegelsen og Arbeiderpartiet måtte Gahr Støre selvsagt love at det ikke skulle skje igjen. Mediene har vært på plass i 2014 og 2015 og evaluert Gahrs Støres flaggstang 1. mai.

Det er ikke uvanlig at den eldre garde er opptatt av at det flagges på flaggdager. På et politihus kan byens borgere komme inn og fortelle om mangelfull flagging. Det tar politiet med et smil. For dagens journalister er kanskje ikke flagging det som opptar journalister. For 40 år siden sa man at Dagbladet var imot prester, men for kvinnelige prester. Flagget til Gahr Støre er litt i samme sjangeren. Når hørte du sist en journalist snakke om kjærlighet til flagget og når og hvordan flagget skal heises?

Nå flagges det utenfor Gahrs Støres barndomshjem på Ris

Det ble ikke flagget i Gahr Støres barndomshjem på Ris. Som partileder er Gahrs Støre derimot forpliktet til å flagge. Jeg har en liten mistanke om at kravet er større i mediene enn i Arbeiderpartiet. Som de fleste partitoppene har Gahr Støre et tett program første mai. Å huske flaggingen midt opp i det er nok en oppgave – som mange kunne blitt stresset av. Om han satte oppgaven bort til Hovseter Vakmestersentral ville det nok blitt halloi i mediene.

Flaggingen til Gahr Støre 1.mai er mest av alt medienes test på om Gahr Støre fortjener å være leder i Arbeiderpartiet. Jeg vil tro at det menige medlemmet i Ap er mindre opptatt av Gahr Støres  ferdigheter på flaggheisingfronten. Der sekstiåtterne visstnok ikke spiser seipanetter, slurver ikke partilederne i AP med det symbolske. Slik sett er flagging 1.mai en viktig symbolsak, selv om flaggingen neppe er den ultimate testen på Gahrs Støre som leder av landets største parti.

En flaggtest for journalister

Hva med en liten test,sånn for moro skyld? Neste gang du treffer en journalist kan du spørre om når det er flaggdager i Norge, og når det er riktig å heise et flagg opp og ned. På tampen kan vi også ha omtanke for journalistene som skal dekke Gahr Støres flaggstang på Ris 1.mai. Det er ikke bare bare for en journalist å lese seg opp på flagging. Dette er likevel en viktig symbolsak. Litt som dyden i gårsdagens monarkier. Om dyden var viktig i gårsdagens monarkier er dette blitt en test på Gahr Støres ekthet som partileder i Ap.

Vi venter med spenning- hva blir morgendagens rapport fra Gahr Støres flaggstang på Ris?

den060715slottetogHolmekollenHoff

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s