Skimuseet jobber med høstens spennende utstilling om vær og føre

En av høstens store begivenheter i Oslo må være utstillingen som planlegges på Skimuseet. Skimuseets driftige leder Birgitte Espeland samarbeider med Meteorologisk Institutt når hun forbereder utstillingen om vær og føre som har den fengende arbeidstittelen: «Vær og føre – føre var».

Birgitte Espeland vil lage en spennende utstilling som tar opp noe som alle som går på ski er opptatt av, føreforholdene. Og da er været viktig. I dag snakkes det om klima så mange blir trøtt og lei. Dermed ikke sagt at det ikke er viktig. Skimuseets kreative innfallsvinkel kan bidra til kunnskap om været, men på en måte som skaper entusiasme.

For de som har opplevd de første tiårene av fjernsynets barndom i Norge kan gjensynet med de klassiske værmeldingsmetodene være et artig gjensyn. Det kan også være interessant å vise barn eller barnebarn hvordan værmelding ble foretatt tidligere. Ellers vil utstillingen være spekket med kunnskap.Dette er virkelig et kreativt grep av Skimuseets nye leder Birgitte Espeland. Det er bare å vente til høsten!

Skimuseet må være et av landets museer som er mest åpent gjennom året. Det  er hele tiden permanente utstillinger. Det øvrige kommer som et ekstra pluss til et museum som allerede interesserer svært mange.

13015511_10153333831535194_7347795884201767766_n

Dette er «The original» fra NRK. Den skal være med på  utstillingen «Vær og føre – føre var» på Skimuseet til høsten

 

 

IMG_3938 (1)
Birgitte Espeland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    1. Birgitte Espeland understreker hele tiden hvor viktig Karin Berg har vært for Skimuseet. Det er allikevel grunn til å verdsette Birgitte Espelands nye tilnærming til lederjobben. Dette vil bevare det beste av Skimuseet og føre til så mye mer i tillegg til det som allerede er der. Vestre Aker, Oslo og besøkende fra land og strand og alle land har all grunn til å glede seg.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s