Blir det ro og en god utvikling på Samfunnshus Vest nå?

Det er årsmøte på Samfunnshus Vest onsdag 13. april. Vil det blir ro på Samfunnshuset nå, og vil samfunnshuset nå få en positiv utvikling til bydelenes beste? 

Det stormet rundt Samfunnshus Vest da planene rundt et kulturhus ble lansert og deretter stilt i bero for få år siden. Konfliktene var store og svært såre. I dag handler utviklingen av Samfunnshus Vest om at regelverket sikrer at leietakerne ikke overtar Samfunnshus Vest. Da Samfunnshus Vest sto ferdig for 42 år siden var det aldri for at leietakerne skulle få en grei adgang til lokaler for næringsvirksomhet. På morgendagens årsmøte er det derfor viktig at den muligheten blir historie.

Fra 1974 til 2016

Samfunnshus Vest ble  reist i en annen tid, men det er ikke det samme som at eierskapet til Samfunnshus Vest skal forsvinne ut av de to vestlige bydelenes kontroll. Det eneste som tilsier at det fortsatt er et samfunnshus er utleie av lokaler. Det samfunnshuset mangler er ideelle tilbud i lokalene. Det er det ikke muligheter til nå. Den som skulle ha en idé til noe som vil berike eldre, unge eller ulike grupper i lokalsamfunnet må leie på linje med lag og selskap. Derfor lever ikke Samfunnshus Vest opp til ambisjonen i formålet fra 1974. Samfunnshus Vest i dag er mest av alt et næringsbygg. Om det ikke var for biblioteket ville bygget knapt kunne levd opp til navnet samfunnshus.

2016 og fremover

Årsmøtet i 2015 var fremdeles preget av konflikt og munnhuggeri. Mye tyder likevel på at styret og ledelsen av samfunnshuset nå er opptatt av å skape ro og sikre Samfunnshusets fremtid. I den sammenheng er rehabilitering av bygningsmassen viktig. På årsmøtet i 2015 var det bare såvidt befolkningens råderett over Samfunnshus Vest ble sikret. For de som møter på årsmøtet i 2016 bør det være det aller viktigste. For samfunnshuset ble aldri reist for å sikre næringsinteresser. Det bør være klinkende klart, også i 2016.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

 

cropped-den060715slottetogholmekollenhoff2.jpg

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s