Raymond Johansen ble ikke regjeringsleder i Oslo- kan han lede Oslo nå?

Det nye byrådet har vært preget av to ting. Miljøpartiet De Grønnes radikale forslag til begrensing av bilbruk i Oslo og Raymond Johansens insistering på å kalle byrådet for byregjering. Befolkningen har ristet på hodet, bilister har blitt ampre, humoren rundt byrådet har vært kreativ på sosiale medier. Jarle Aabø har lyktes med å grave frem nyheter som setter det nye byrådet i et paradoksenes søkelys.

Ingen slagen Raymond Johansen

Raymond Johansen var i toppform i Dagsnytt 18 i går. Det var ingen slagen mann som redegjorde for nederlagene med byregjering og ordningen med bil. På Dagsnytt 18 var Raymond Johansen i toppform, så det er derfor mer enn en gåte at han har latt latteren sitte så løst i flere måneder. Er dette begynnelsen på en ny leder for byrådet vi ser – en som  skal konsentrere seg om byens beste?

Liv og lære i politikken

Jarle Aabø er Vestre Akers sorte ridder for paradoksene rundt «byregjeringen». Det er Jarle Aabø som har gravet frem nyhetene om at det nye byrådet hadde sikret seg flere parkeringsplasser på Rådhuset, og den lite miljøvennlige bilbruken til Raymond Johansen. Det som gjorde det siste til en topp nyhetssak som  rullet i mediene i 5 dager et at Johansen leder  et byråd som vil begrense befolkningens bilbruk. Da har selvsagt nyhetens interesse om Raymond Johansen lever som han prediker. At det tok mer enn 4 dager for Raymond Johansen å revurdere bruken av en forurensende bil er mer enn en gåte. Raymond Johansen bør nok spørre seg selv om han har dyktige nok rådgivere. Jarle Aabø har definitivt tatt innersvingen på både Raymond Johansen og rådgiverne denne gangen.

Byrådet i Oslo- hva nå?

Raymond Johansen har ikke noe ideelt utgangspunkt for sitt byråd. Miljøpartiet de Grønne stilte krav som de neppe ville fått gjennomslag for om de ikke satt med nøkkelen til Johansens byrådsmakt. Politikken til Miljøpartiet har derfor fått dominere, mens Raymond Johansen i stor grad er blitt latterliggjort. En tidligere politiker av det fredelige slaget omtalte kritikken av Raymond Johansen som lavpannet og sjofel på Facebook. Mon det. I disse sakene har nok Raymond Johansen sørget for inspirasjon til latterliggjøringen selv. Om Jarle Aabø vil grave frem nye saker vet jeg ikke, men Raymond Johansen burde forholde seg til den muligheten. For her har Johansen ikke husket grunnregelen i et mediesamfunn – det er dumt å bli tatt for avvik mellom liv og lære. At ringreven Raymond Johansen ikke forsto det er en gåte.

Ikke bare politiske motstandere som har ristet på hodet

På Dagsnytt 18  4.april fremsto Raymond Johansen i toppform, både retorisk og politisk. La oss håpe at han holder seg der. For selv hans iherdigste politiske motstandere er ikke tjent med en toppolitiker som blir en vits i samfunnet og i sosiale medier. Det ble det med byregjering,trafikkrestriksjoner, økt bruk av parkeringsplasser i Rådhuset og til sist tjenestebilen som ikke høvet seg en byrådsleder som selv prediker klima.

Avvik mellom liv og lære kan lett bli en dødssynd i politikken. Dette ble et lærestykke for oss alle, men aller mest for Raymond Johansen. Hva gevinsten ble for Jarle Aabø vites ikke, skjønt han neppe har tatt første flyet til Panama.

den060715slottetogHolmekollenHoff

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s