Vestre Aker Posten er ett år i dag

Vestre Aker Posten fyller år i dag. Startskuddet gikk på langfredag for ett år siden.   Om det var liv laga for et digitalt nyhetsmedium i Vestre Aker visste knapt noen da. En ting var sikkert, det var en resignasjon og sorg over fraværet av nyhetsmedier i bydel Vestre Aker.

Dronningen av Vestre Aker abdiserer –  den første nyhetssaken

Det første innlegget ble lagt ut  langfredag klokken 22.00 i 2015. I løpet av påskehelgen var det delt og likt 134 ganger. Det viste at det var lett å skape interesse. Samtidig var det ikke en hvilken som helst sak. Det var nyheten om at Elin  Horn  Galtung ga seg som  leder av bydelsutvalget etter 28 år. Det interesserte selvsagt mange, særlig i Høyre, i en påske uten de helt store begivenhetene. Samtidig viste allerede den første artikkelen hvilken muligheter som ligger i digital publisering. Artikkelen om Elin Horn Galtung ble delt, likt og spredt av flere.

den231115fjerdebildepertrygve
Foto: Per Trygve Hoff

Sponsing

Det er likevel ingen grunn til å skåle i dag. Den politiske og økonomiske støtten har gått til den nye nettavisen som ble startet i mars i år. De startet friskt for en måned siden, men har en nok valgt en modell som vil kreve at næringslivet sponser dem kraftig. Det de får i støtte fra bydelene vil primært dekke utgiftene til den teknologiske løsningen de har valgt for nettavisen. Lønnen må dekkes av annonseinntekter.  Hva annonsører får igjen for å annonsere i en nettavis på bydelsnivå er et åpent spørsmål. Det vil nok være nødvendig med annonsering som mer har karakter av sponsing.

Når hver fjerde innbygger i Vestre Aker

Uten støtte fra bydeler eller sponsorer har Vestre Aker Posten en rekkevidde på nærmere 11 000 lesere. Altså det samme som den nye nettavisen får offentlig støtte til. Så det er absolutt en god start.

Det er all grunn  til å feire, selv om det ikke er noen grunn  til å skåle i champagne – enda.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

 

 

cropped-den031015broenbogstadgaard.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s