Kan fornuften seire – slik at Hoveseterhjemmet kan beholde dagens bemanning?

Det kan nå være tegn på at fornuften er kommet i bevegelse i Rådhuset. Det kan innebære at nye politiske allianser kan sikre Hovseterhjemmet dagens bemanning. Siste ord er ikke sagt, men bydelens eldre og pårørende har absolutt grunn til å fatte håp.

Omkamp

Det kan bli omkamp om budsjettkuttene. Bystyrerepresentant Carl I. Hagen(Frp) har nå fått med seg Høyre, KrF og  Venstre om en omkamp om budsjettkuttene på byens sykehjem. Partiet Rødt er prinsipielt enig med de fire partiene. Rødt ønsker heller ikke kutt i bemanningen på sykehjemmene, men har enda ikke bestemt seg for hvordan de vil stemme under en omkamp i bystyret.

Per nå skal det kuttes 54 millioner på byens sykehjem. Om dette blir iverksatt vil det innebære kutt av 13 stillinger ved Hovseterhjemmet. Dette vil ikke bare redusere tilbudet til de eldre innen pleie og sykehjemmets miljø, men det vil også kunne ha negativ effekt på arbeidsmiljøet. Nedbemanninger har ofte negative effekter på arbeidsmiljøet.

Rødt på vippen

Rødt har et forpliktende samarbeid med byrådet som består av Ap, SV og MDG. Tusenkronersspørsmålet nå er derfor om Rødt vil være like katolske som paven eller stemme basert på det de synes er politisk riktig. Det er kjent at Rødt er mot kuttene ved sykehjemmene.

Rødts samarbeid med Raymond Johansens byråd

Rødt valgte å stå utenfor byrådet, selv om de var invitert til å delta etter valget i 2015.Rødt har derimot inngått en forpliktende avtale med byrådet. I tiden fremover vil vi se hvor hellig alliansen mellom byrådet og Rødt faktisk er. Hvis Rødt stemmer mot sin politiske overbevisning på grunn av byrådets «partipisk» kan man konkludere med at Rødt er mer katolsk enn paven. Hva det forteller om partiet Rødts holdning til viktige saker er et annet spørsmål.

Siste ord er ikke sagt i denne saken. Stemmer Rødt etter sin politiske overbevisning i bystyret er stillingene ved Hovseterhjemmet reddet. Derfor er det all grunn til å håpe på at Rødt ikke er mer katolsk enn paven i sitt samarbeid med  Raymond Johansens byråd. Og hva tjener egentlig Rødt på å være mer katolsk enn paven i denne saken?

cropped-den060715slottetogholmekollenhoff2.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s