Fersk byråd pålegger Hovseterhjemmet å spare

Hovseterhjemmet er pålagt å skjære ned på stillinger. Det fremstår som tragisk få år etter det var mye styr rundt Hovseterhjemmet. På kort tid snudde den tidligere driveren Attendo det negative. Den positive utviklingen er nå videreført av Unicare som driver, men nå skal det spares. Forklar det den som kan.

Fra kritikk til positiv utvikling i 2012

Gjennom årene har det vært en del negativ omtale rundt Hovseterhjemmet. Da kritiske forhold ble avdekket i 2012 handlet både Attendo og bydel Vestre Aker raskt. Attendo satte inn en av sine beste da Geir Hansen ble institusjonssjef i en periode. Hovseterhjemmet fikk derfor raskt en positiv utvikling.både som sykehjem og utover det man tradisjonelt kan forvente. Det ble også igangsatt  flere gode kulturtiltak for Hovseterhjemmets beboere, også for beboerne og deres pårørende.

Unicare fortsatte den positive utviklingen på Hovseterhjemmet

Unicare overtok som driver etter Attendo.  I samme periode har Hovseterhjemmet blitt flyttet til Økern mens nytt Hovseterhjem bygges på den gamle tomten på Hovseter. Som politiker har jeg deltatt i både anmeldt og uanmeldt besøk på Hovseterhjemmet på Økern. Det var ingen tvil om at sykehjemmet da ble drevet til det beste for beboerne. Det er derfor trist å registrere at byråd Inga Marte Thorkildsen(SV) nå vil redusere bemanningen ved Hovseterhjemmet.

Det er foreslått å redusere bemanningen ved Hovseterhjemmet med 13 årsverk. Det er i dag 125 årsverk ved Hovseterhjemmet. Nedenfor er det eksempel på en tilsynsrapport fra Hovseterhjemmet. Tilsynet ledes av Sissi Stove Lorentzen(H). Hun er til daglig ernæringsfysiolog ved Ullevål sykehus.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

Eksempel på en tilsynsrapport fra Hovseterhjemmet

Tilsynsrapport Hovseterhjemmet 12. november 2015

Klokkeslett: 1400 til kl 1630 Type besøk: meldt tilsyn. Dagligleder fikk mail om tilsyn ca 3 uker før tilsyn og ble kontaktet dagen før tilsynet

Tilsynet ble gjennomført av følgende personer: Sissi Stove Lorentzen (H) (leder) Turid Gro Stenwig ( vara Eldrerådet) Åse Thomassen ( vara A). Fravær: Else Anna Holthe Møll.. Asbjørn Holm(A). Tilstede for Unicare Inger Johanne Rognebakke Walstad, daglig leder Referent: Sissi Stove Lorentzen

Hvordan ble tilsynet gjennomført

Før tilsyn var det et møte med daglig leder. Tilsynet gikk tilsyn på somatisk post 4 og post 2 sammen med Inger Johanne Rognebakke Walstad Formøte- temaer Gjennomgang referat tilsyn 3 (7. sepember 2015) • Tekniske utfordringer angående automatisk lys . Dette er nå mer stabilt , men det er fremdeles utfordringer. For eksempel ved brannalarm settes alle lys automatisk på fullt lys i beboerrom og det er ikke mulig å slå av før det har gått 20-30 minutter. Det må da slås av manuelt. • Tidligere vannlekkasje er reparert, • Stikkontakter på feil side av gang i beboeretasjene- ikke endret – nå er dette meldt som avvik til Omsorgsbygg. Dette er et brudd på krav om fri rømningsvei. Klagesaken er nå avsluttet. Kultur og Aktiviteter Kultur og aktiviteter i førjulstiden preges av musikk og konserter. Det er ukentlig konserter på dagtid i førjulstiden. Frelsesarmeens blåseinstrumentorkester var svært populære. En beboer var særdeles begeistret og dette gikk rett i hjertet til Frelsesarmeen. De kom tilbake 6.november og hadde da en privat konsert for den ene beboeren.

Facebooksiden til Hovesterhjemmet er nå igjen aktiv. Dette er en fin og viktig kommuniksajon/informasjons kanal.

Etter den store suksessen med besøk av dyr i august har Unicare avklart med Mattilsynet slik at dyrebesøkene kan gjentas inne i avdelingene. Det planlegges årlige besøk av gårdsdyrene.

Hovseterhjemmet avdeling Økern har en flott eplehave/park. Det ble arrangert innhøsting av epler der beboere fra 2 avdelinger var med og plukket epler og laget eplemos. • Gentlemanklubben og dameklubben har flere møter i uken. De har blant annet hatt bowling turnering, ølsmaking og besøkt Stortinget.

Det arrangeres markedsdager med salg av klær og sko i samråd med pårørende. Dette er en populær aktivitet. System/ Forbedringsarbeid i Unicare • Det er en kontinuerlig utfordring å få rekruttert nok sykepleiere. Unicare har øket sykepleiertetthet i høst. Det pågår et nytt rekrutteringsprosjekt i Unicare. Kartlegging av kompetansen til utenlandske ansatte pågår og det tilrettelegges for praksis med veiledning i arbeidstiden.

Sykehjemsetaten har stort fokus på palliasjon, og de har et prosjekt som skal være med på å øke kvalitet og kompetansen ute på sykehjemmene. I den anledning krever de to ressurs sykepleier og en lege fra hvert sykehjem. .

Nytt bygg Landingsveien, Hovseter. Ferdigstilles april 2017. Tilsynet ønsker å understreke at det er svært viktig med god gjennomkjøring av teknisk utstyr. Man ønsker å unngå situasjon som ved innflytting til nytt bygg på Økern i 2014, der beboere bl.a. ikke fikk anledning til å se TV i nesten 2 måneder pga av feil med tekniske løsninger .  Det ble diskutert om noe av rekrutteringsproblemene av personalet kan skyldes at Hovseterhjemmet sliter med sitt omdømme etter all negativ kritikk i 2012/ 2013/ 2014. Det ble diskutert om Hovseterhjemmet burde skifte navn når det nye bygget står klart i 2017.

Tilsynet gikk tilsyn i avdeling 4 og avdeling 2 sammen med daglig leder. Avdeling 4,(4. etasje somatisk post). Tilsynet ble møtt av pasienter og musikkpedagog som nettopp hadde avsluttet ukentlig sangstund ( «sing along»). Det var svært fornøyde og nynnende beboere som møtte tilsynet. Tilsynet gikk så gjennom hele avdelingen. Det var få beboere på rommene deres.

Det var rent og ryddig overalt. Tilsynet noterte seg at flere apparater stod til lading i korridoren slik at det laget en liten hindring i korridorene ( dette er tatt opp som eget punkt). Denne etasjen er i ferd med å få nye bilder på veggene pga klage fra tilsyn i april. Tilsynet gikk trappen ned til 2. etasje. Det var rent og ryddig i trapperommet.

den031015broenbogstadgaard
Der broen på Bogstad gård uttrykker harmoni synes det å være mindre harmoni i overgangen til nytt byråds håndtering av bydelens eldre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s