Politikere og ildsjeler kjemper fortsatt for Gulleråsen

Gulleråsen står som et monument over politisk og administrativ tafatthet på på Frognerseterbanen retning Frognerseteren. Det er så lite som skal til for at stoppestedet igjen skal bli en perrong der mennesker stiger av og på, men nei. Hindringene har synes uten ende, selv om flere politikere har presset på.

portrettfoto lite Mathilde2_web svarthvitt (1)
Mathilde Fasting, prosjektleder i Civita og primus motor i arbeidet for gjenåpning av Gulleråsen stasjon

Åpning av Gulleråsen stasjon har vært brolagt med mange hindringer, men nå melder Mathilde Fasting at det er håp for saken igjen. Lars Asbjørn Hanssen (Høyre) og Terje Bjøro(Venstre) i bydelsutvalget har jobbet mest med gjenåpning av Gulleråsen stasjon. Nå har bydelsutvalget i Vestre Aker også fått med seg Miljøpartiet De Grønne. Det er ingen uviktig detalj selv om MDG kun har en representant i bydelsutvalget. Det er all grunn til å forvente at det nye byrådet lytter til Knut Fredrik Horn, som representerer MDG i bydelsutvalget i Vestre Aker fra 2015. Samtidig er det et tankekors at MDG i byrådet ikke har prioritert denne saken etter de entret byrådskontorene i oktober 2015.

den170615larsasbjidress
Leder av bydelsutvalget Lars Asbjørn Hanssen(Høyre)

I gruppen for Gulleråsens venner  på Facebook har Mathilde Fasting skrevet følgende:

«Votering i Vestre Aker bydelsutvalg nå på torsdag før påske:

Høyre og Miljøpartiet De Grønnes forslag ble enstemmig vedtatt.

Vestre Aker bydelsutvalg behandlet saken i møte 17.03.2016 og fattet følgende vedtak

Det er tverrpolitisk enighet i Vestre Aker bydelsutvalg om åpning av stasjonen – og byrådet har bevilget kr. 8 mill. til prosjektet. Tredobling av forventede byggekostnader på 3 år fordrer verifisering/gjennomgang av kalkyler og spesifikasjon fra en 3dje part.

Saken om gjenåpning av Gulleråsen stasjon mot sentrum tas opp på nytt.»

Med ildsjeler som Mathilde Fasting og politikere som Lars Asbjørn Hanssen, Terje Bjøro og Knut Frederik Horn i bydelsutvalget i Vestre Aker er det liten grunn til at Gulleråsen stasjon skal sove like lenge som Tornerose. Det er nå fortsatt politisk press for gjenåpning av Gulleråsen stasjon. Og et enstemmig vedtak i bydelsutvalget i Vestre Aker. Nå gjelder det at byrådet våkner – for ikke å si at byråd Lan Marie Nguyen Berg bråvåkner og får fortgang i denne saken som burde vært i boks for lengst.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

 

 

3 kommentarer

 1. La oss håpe at MDGs representant greier å overbevise «sin» byråd og resten av byrådet til Raymond J.. Største problemet i de siste årene har hverken vært enstemmige lokale vedtak, for de har det vært mange av, eller politisk støtte sentralt, men å få avklart naboforholdene. Da det endelig var på plass var prisen steget til nesten ufattelige høyder, som BU nå har bedt dem kontrollere. Den summen de da komme frem til gjelder det så at dagens Raymond J.s byråd gir sin fulle støtte til i budsjettet, for da kan vi endelig få reetablert stasjonen.

  Liker

 2. Først var det plassering som var problemet. Da det ble løst, var det penger. Da det ble løst var det naboer. Da det ble løst var det stengning av banen for å bygge. Da det ble løst, var det mere penger som krevdes. Da det ble løst ble det «regjeringsskifte» . De ville vente og se. For enda en gang hadde beløpet besynderlig nok blitt høyere.
  Det skulle ikke være mangel på vilje som et årsaken? Hva ville skjedd om dette var i en mere østlig bydel? Ikke vet jeg, men at de satser på kollektivtrafikken kan det neppe kvalifiseres til. For det må vel gjelde hele byen?

  Liker

  1. Kostnadene har jo økt på en vanvittig måte. Burde vært et eget program på TV som kunne forklare logikken – eller fraværet av logikk – i slike saker. At den perrongen skal være dyrere enn to villaer i Oslo er en gåte. Eller et svært godt eksempel på ufornuft satt i system.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s