Frode Jacobsen valgt til leder på årsmøtet til Oslo Arbeiderparti

Oslo Arbeiderparti avholdt årsmøte denne helgen. Møtet var nærmest uten kontroverser når det gjaldt politikk og valg av nytt partistyre. Det mest sensasjonelle var kanskje synet av en tidligere debattredaktør i VG som partimedlem på årsmøte i Arbeiderpartiet.

En epoke med Jan Bøhler har redusert konfliktnivået i Oslo Arbeiderparti

En epoke med Jan Bøhler som leder av Oslo Arbeiderparti er definitivt slutt i dag. Det var et adskillig mer polarisert Oslo Arbeiderparti som Jan Bøhler overtok etter Bjørgulv Froyn i 2004. Den gang var det skarpe skiller mellom høyresiden og venstresiden i Oslo Arbeiderparti.  Jan Bøhler har lyktes med å utvikle en atskillig bedre partikultur i Oslo Arbeiderparti, selv om Oslo AP neppe noen gang vil bli en søndagsskole.

Frode Jacobsen

Frode Jacobsen(47 år) har en allsidig politisk erfaring fra lokalpolitikk på Bøler, Oslo Arbeiderparti, Rune Gerhardsens byråd og nå som gruppeleder for Arbeiderpartiets bystyregruppe siden valget i 2015. Han har også jobbet som politisk rådgiver i Finansdepartementet

Før Jacobsen  igjen ble heltidspolitikere var han fagdirektør i Kommunikasjonsenheten i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Han er sønn av Arvid Jacobsen som var redaktør i Arbeiderbladet i en årrekke.

Frode Jacobsen er en representant for høyresiden i Oslo Arbeiderparti. At han har vært gruppeleder for den nye byregjeringen viser at han kan parkere sine egne kjepphester. Han har på rask tid blitt en populær gruppeleder for Arbeiderpartiets representanter i Oslo bystyre. Det tette samarbeidet med Miljøpartiet de Grønne har nok krevd at Frode Jacobsen har parkert sine politiske kjepphester utenfor Oslo Rådhus mer enn en dag.Samarbeidet med Miljøpartiet de Grønne og SV i byregjeringen har selvsagt allerede stilt store krav til evne og vilje til å inngå kompromisser. De samme evnene vil han få bruk for som leder i Oslo Arbeiderparti. For det er ingen søndagsskole han overtar formannsklubben til, selv om helgens årsmøte ble avholdt i  en harmoni som ikke er en selvfølge i politikken. I året som kommer vil vi se om Frode Jacobsen innleder en ny epoke i Oslo Arbeiderparti, eller om han kun blir en overgangsfigur. Det kan bli en krevende øvelse å være gruppeleder for AP i bystyret og leder av Oslo Arbeiderparti.

 

944840_10153245365891595_3363113109838012387_n
Frode Jacobsen i midten etter at han ble leder av Oslo AP i dag. Her flankert av partisekretær Siri Gåsemyr Stålesen og nestleder Khamshijiny Gunaratnam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s