Hovseter er ikke Hong Kong. Hvorfor bygge ut mer enn nødvendig?

Blir partiet Rødt den hvite ridderen for Hovseter i dag? De partipolitiske konstellasjonene er mer enn interessante når Rødt kan hjelpe et mindretall fra Høyre, Venstre, KrF og Frp som er mot bebyggelse i Hovseterveien 70-72.

Oslo er ikke Hong Kong

Det er fremdeles mye plass i Oslo. Utbyggelse haster ikke så mye at man skulle tro at Oslo nærmet seg Hong Kong når det gjaldt mangelen på arealer til boliger. Det er viktig å bygge i Oslo, men like viktig er det å bruke vett og forstand med hensyn til hvor det skal bygges og hvordan det skal bygges.

Boligområdet på Hovseter

Hovseter er et fint boligområde. Det er også et boligområde som er sosialt belastet ved at det blant annet er flere kommunale boliger. Hovseter trenger satsing fra boligbyggelag og bydel. Ikke utbygging og tiltak som forringer boligområdet ytterligere. En beboer på Hovseter spør meg stadig om jeg har sett hvor høyt det nye Hovseterhjemmet blir. Det har jeg registrert, flere ganger fra buss 45 retning Majorstua. Det blir et sykehjemmenes hotell Plaza på Hovseter. Det rager høyt. Det vil ikke bidra til harmoni i bebyggelsen på Hovseter.

Argumentene mot utbygging

Byutviklingskomiteen som hadde møte om saken 17.2.15 (sak 38). Mindretallet i komiteen har vært opptatt av de negative konsekvensene en utbygging vil ha for Hovseter. Dette vil særlig ha negative konsekvenser for Hovseterveien 68. Når vi i tillegg vet at Hovseter skole knapt har uteareal er denne utbyggingen enda mer uforståelig. Dette handler også om nærområdet til en skole som sårt trenger mer plass, ikke utbygging og mindre lys på Hovseter Torg. Elevene benytter Hovseter Torg i mangel av egnet uteareal på skolens område. 600 elever på Hovseter skole mangler allerede i dag et uteareal i friminuttene. Derfor er Hovseter torg ekstra viktig for nettopp dem. En utbygging vil gi mindre lys på Hovseter torg.

Oslo bystyre 2.mars – Rødt på vektskålen

Ytterligere utbygging av Hovseterveien 70-72 skal avgjøres i Oslo bystyret i dag. Partiet Rødt har annonsert at det vil stemme sammen med mindretallet fra Høyre, Venstre, Krf og Frp. Dette er ingen sak som vil felle det sittende byrådet, men det er tankevekkende at det er Rødt som vil stemme på tvers av de politiske blokkene i dag. Man bør kunne spørre seg hvorfor Ap og Miljøpartiet har et slikt hastverk med å bygge ut. Hovseter er jo et område med stor grad av utbygging. Dette gjelder ikke minst blokkbebyggelsen i Hovseterveien.

I dag vil Oslo bystyre bestemme om Hovseter skal utbygges som om området var et Hong Kong i miniatyr. Med Rødts stemme kan Hovseter unngå en utbygging som vil forringe området. All ære til partiet Rødt for å støtte andre partiers politikk i denne saken.

Byutviklingskomiteens innstilling

Etter dette er byutviklingskomiteens innstilling: Oslo bystyre vedtar med hjemmel i plan- og bygningsloven § 12-12 detaljregulering med reguleringsbestemmelser for Hovseterveien 70 og 72, som reguleres til kombinert bebyggelse og anlegg – bolig/forretning/bevertning, som vist på kart merket tegning nr. OIB-201312580- 2, Alt. 2, datert 20.08.2015.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s