Visjoner og trivsel på Skimuseet i Holmenkollen

Skimuseet går spennende år i møte. Mye vil skje i og rundt skimuseet i årene som kommer. Det første synlige tegnet er endring av interiøret i Skimuseets kafé. I årene som kommer vi det være endringer preget av visjoner om et levende museum med tyngden på den ene skistaven i historien mens den andre peker på museets relevans og plass for opplevelser i vår tid.

IMG_4097
Fra Junibacken i Stockholm

Kulturtilbud for barn

Birgitte Espeland, som nå har ledet Skimuseet i et knapt halvår, mener det er for få kulturtilbud for barn i Oslo. Hun ønsker derfor å utvikle et kulturtilbud i forlengelsen av Skimuseet. Hun har innledet et samarbeid med forfatteren Gudny Hagen, som har utviklet flere TV- serier for barn. For mange er Hagen kanskje mest kjent for «Jul i Blåfjell».

Personalet på Skimuseet var nylig på studietur til Junibacken i Stockholm. Junibacken er et eventyrhus for barn  på Djurgården.  Birgitte Espeland ønsker å utvikle noe tilsvarende innen rammene av Skimuseet, gjerne i samarbeid med Oslo Kommune.

Vær og føre. Føre var

Birgitte Espeland planlegger i samarbeid med Meteorologisk Institutt en utstilling om klima, men med andre innfallsvinkler enn ordet klima. Museet har lyktes med å få eksterne prosjektmidler. Tanken er å skape engasjement rundt klima, men på en måte som engasjerer. Espeland ser gjerne at utstillingen blir en «snakkis» om klima.

Vær og føreforhold er viktig for folk flest. For skiidretten har været alltid vært viktig. Nå som snøen uteblir blir dette et desto mer aktuelt spørsmål sier Birgitte Espeland. For hvordan skal skiidretten forholde seg til at snøen mangler i årstider der det tidligere var vanlig å gå på ski?  Dette er et av flere aktuelle spørsmål som vil belyses på utstillingen som åpner i september i år.

Utstillingen vil være en kombinasjon av kunnskap og opplevelser. For mange vil det kanskje være artig med et gjensyn med «kuben» fra fjernsynets barndom.Det er den som værmeldingene ble vist på. Den vil bli utstilt og publikum vil få anledning til å melde været slik det ble gjort da Kristian Trægde, Kristen Gislefoss og  Vidar Teisen var landets mest kjente meteorologer.

IMG_4246
Skimuseets nye langbord

 

 

 

 

Skimuseets nye kafé

Det er artig å se hvordan en kafé kan ominnredes med få virkemidler. Skimuseets ansatte har i fellesskap planlagt og utført forandringene i kafeen. Birgitte Espeland har sammen med sitt mannskap fått kafeen til å understreke elegansen med nye grep, noe som også kan bidra til økt trivsel og sosial møter. Kafeen har nå tre stilarter. Fra langbord med plass til flere, sofagruppe der folk kan koble av og de tradisjonelle kafébordene i den største seksjonen i kafeens lokale. På veggene er det hengt opp bilder og ski som mange voksne vil dra kjensel på.Stikkord for å beskrive resultatet er eleganse og hygge. Lucie Bubnova har til daglig ansvaret for driften av Skimuseets kafé.

IMG_4250
Fra den tradisjonelle delen av kafeen

 

 

 

Våren 2016 på Skimuseet

Skimuseet har utstillinger hele året. For den som ønsker opplevelser er det en skisimulator. Zip -linen vil være et tilbud allerede fra påsken i år. Zip- linen vil være et tilbud hver helg. Birgitte Espeland forteller at 10 000 mennesker tok zip- linen i 2015.

IMG_4181
Karin Berg, den tidligere lederen av Skimuseet,(venstre) og Birgitte Espeland

 

 

Åpningstider
Oktober til april 10.00 – 16.00
Mai og september 10.00 – 17.00
Juni, juli og august 09.00 – 20.00

Åpent hver dag hele året. Noe redusert åpningstid på julaften og 17. mai.

Pris for Skimuseet og Hopptårnet:

Det er felles billett for museet og tårnet.
Voksne 130 kr
Barn 65 kr
Familie 320 kr
Student/Honnør: 110 kr

Zip- line 595 kr
Publikum med Oslo-pass og Skiforeningens medlemmer har gratis inngang

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s