Er tiden kommet for høye hus ved Slemdal stasjon?

Oslo Arbeiderparti vedtok i går en ambisiøs boligpolitikk for oslo. Det innebærer langt høyere utbyggingstakt og høyere hus. For Vestre Aker er bebyggelsen rundt Slemdal stasjon mest aktuell.

Prognosene tilsier at Oslo fortsatt vil vokse. Det er ikke tatt forbehold om hvilke virkninger enn fallende oljepris vil ha på befolkningsutviklingen i Oslo. Oslo Arbeiderparti tar for gitt at Oslo fortsatt vil oppleve en befolkningsutvikling. Tilsvarende  den eventyrlige veksten som Oslo har hatt de siste årene.

Raymond Johansens byråd vil boligbygging

Det nye byrådet har langt større ambisjoner for boligbyggingen enn det avgåtte byrådet. Det handler om vilje til å endre prosedyrer, flere tillatelser til utbygging og både høyere hus og høyhus. En dissens fra leder i Oslo Arbeidersamfunn Fredrik Mellem ble nedstemt av et stort flertall i representantskapet i Oslo Ap i går. Mellem hadde innvendinger mht til både tempo og estetiske løsninger.

Utbygging rundt Slemdal stasjon

For bydel Vestre Aker er bygging rundt Slemdal stasjon mest interessant. Og for mange også kontroversielt.  Det er et område som er egnet for bebyggelse. Hvordan det skal se ut vil avhenge av mange.Det vil garantert komme mange meninger om hva som er egnet som bebyggelse rundt Slemdal stasjon. En ting er sikkert: Oslo Ap vil ikke være en bremsekloss i prosessen. Den som bor i Vestre Aker vil vite at andre mer enn gjerne tar på seg rollen som bremseklosser når det gjelder utbygging.

Historien vil dømme om hvem som hadde rett. Om det er utbyggeren, politikeren eller bremseklossen vil tiden vise.  Det vil uansett bli debatt i 2016.

Har Per Trygve Hoff allerede spisset pennen?

Vestre Aker Posten

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s