Husmannsplassen ved Wyllerløypa

Ting tar ofte mer tid enn planlagt. Også ferdigstillelsen av husmannsplassen ved Wyllerløypa. Vi har snakket med Jan Fredriksen for å få en status. Senere i januar vil det komme en mer utfyllende artikkel om husmannsplassen som nå restaureres på Holen.

Restaurering

Husmannsplassen er restaurert basert på materialer og tegninger fra den opprinnelige husmannsplassen på Holen.  Den har vært fraflyttet i nærmere 40 år, men den er en viktig del av Sørkedalens historie. Husmannsplassene er også en viktig del av vår nære forhistorie – i det norske samfunnet. Husmannsplassene forteller noe om levemåte og levekår for få generasjoner siden.

Arbeidet hadde kommet langt på sensommeren i 2015. Før høsten kom var både tak og takstein på plass. De resterende arbeidene vil blir foretatt når det igjen blir varmt i været.

Styret i Holen stiftelsen vil arbeide med finansiering av arbeidet som gjenstår. Det skal mures en peis og legges gulv på husmannsplassen. Dette er jo langt mindre arbeid enn det som allerede er gjort. Mye arbeid er gjort med restaurering og gjenoppbygging av husmannsplassen. Det kan derfor være realistisk at husmannsplassen blir åpen for møter fra kommende sommer. Mange av bydelens innbyggere har signalisert at de er interessert i møtelokaler på husmannsplassen.

Flytte gammel stall

Prioriteten er nå å få ferdigstilt husmannsplassen. Samtidig jobbes det med å flytte en gammel stall som skal flyttes til Holen. Dette arbeidet vil bli prioritert etter ferdigsstillelsen av husmannsplassen. Den som har truffet ildsjelen Jan Fredriksen vet at det finnes en sterk motor i dette viktige arbeidet, selv om dette ledes av stiftelsens styre som helhet.

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

den031015husmannsplassenvedwyller
Foto tatt på sensommeren før takstein dekket hele taket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s