Asylmottak på Voksenjordet

Politikerne i Vestre Aker er velkomne med kommentarer og innspill i Vestre Aker Posten. Her kommer innlegg fra Fremskrittpartiets representant i bydelsutvalget i Vestre Aker. 

 

den310515ytterhornvedpaviljongen

I Aftenposten den 25. november får vi vite at det, etter all sannsynlighet, skal bygges opp et asylmottak på Voksenjordet i Vestre Aker bydel. Oslo skal ta imot 3 000 asylsøkere og Byrådet har vurdert 3 tomter i forskjellige bydeler, som de mener passer til formålet. 2 av dem blir trolig forkastet, mener Aftenposten, som indikerer at kommunen finner Voksenjordet mest aktuelt. Det er UDI som skal velge lokalisering og ifølge Aftenposten ønsker UDI å bygge mottaket før jul. Det skal altså skje fort og hverken Bydelsutvalg eller andre i bydelen får ha noen innflytelse på prosessen. De blir ikke en gang spurt!

Ifølge reguleringsplanen for Voksenjordet, på Oslo Kommunes hjemmesider, er hele området regulert til «grav- og urnelund».  Det er også registret funn av fornminner på stedet, noe som i sin tid førte til at planer om å bygge vei her måtte skrinlegges.  Bevaring av fornminner, som i de fleste tilfeller fører til at vanlige byggeprosjekter må skrinlegges, er nå plutselig ikke lenger viktig for Byrådet i Oslo.

I umiddelbar nærhet til det planlagte mottaket ligger to barneskoler, Bogstad og Voksen. 4 barnehager ligger i området. Hvordan vil et asylmottak påvirke barnas skolevei og foreldrenes holdning til dette? Voksen kirke og gravlund ligger tett inntil området. Innbyggere i Vestre Aker som har sine døde slektninger gravlagt på Voksen kirkegård må nok belage seg på at det kan bli vanskelig å oppnå en stille stund ved graven her etter.

Vil muslimer, som trolig danner flertallet av asylsøkerne/innvandrerne, akseptere å bli henvist til kristen grunn og nabolag?

Nærmeste senter til Voksenjordet er Røa. Her finnes alle, tenkelige tilbud. Matbutikker, apotek, bokhandler, kafeer, vinmonopol, leger, tannleger, fysioterapeuter, bad og treningssenter. Med så mange «nye nordmenn» vil senteret oppleve en sterkt økende belastning, kanskje særlig når det gjelder helsetjenester. Dette vil bli en tung belastning på bydelens økonomi, som allerede har 40 millioner kroner i underskudd så langt i år! I tillegg har bystyrets budsjettbehandling ført til at bydelen får kutt i sine bevilgninger for 2016.

Blant tusenvis av flyktninger vil det være mange barn. Skolene i området er allerede overfylte. Hvordan vil Byrådet løse dette problemet – eller skal dette overlates til Bydelen og bydelens økonomi og tjenestetilbud?

Som medlem av Vestre Akers bydelsutvalg er jeg innforstått med at også Vestre Aker må ta sin del av jobben med å huse flyktninger/asylsøkere. Men å bruke områder med nær tilknytning til skoler, barnehager, kirker og gravlunder synes grovt urimelig. En så kraftig økt belastning på et lokalmiljø som det her legges opp til virker både malplassert og fullstendig uten tanke på konsekvensene. Oslo har 15 bydeler. 3000 delt på 15 er 200 på hver bydel. Det ville være en rimelig og rettferdig fordeling!

Fremskrittspartiet i Vestre Aker vil på det sterkeste anbefale Byrådet og UDI å begrense antallet asylsøkere til ett lite lokalmiljø og å finne områder der nabolaget er bedre egnet. Det finnes alternativer også i Vestre Aker!

Av Inger-Marie Ytterhorn, BU- representant(Frp)

den180715ytterhornbroen

 

6 kommentarer

 1. Parken mellom Gardeleiren og den amerikanske ambassaden brukes knapt.Skulle tro den egnet seg bedre. Synes tusen mennesker på et sted, er alt for mange.Ikke bra for dem og heller ikke lokalmiljøet.

  Liker

 2. Det er allerede nok nye «nordmenn» på Hovseter. Problemet med disse individene er at de er meeeget støyete. Ungene er ute til langt på kvelden med et støynivå fra en annen verden… hyler og skriker og viser ikke respekt for andre. De kaster søppel rundt boligblokker og friarealer. Voksenjordet er et yndet rekreasjonsområde men nå er det snart slutt på det. Hele området kommer til å bli vandalisert. Boligprisene vil falle og etniske nordmenn vil rase…. Dette er ufattelig trist. Hilsen en som har bodd i området de siste 30 år.

  Liker

 3. Det rødgrønne byrådet med Raymond Johansen i spissen vil bli husket for sin autoritære holdning og opprettelsen av en ghetto midt i et etablert boligområde. De nekter å lytte til bydelsutvalget, som har foreslått alternative løsninger.
  Vi må prioritere de som har fått asyl i Norge, ikke bruke enorme summer på de som venter på en avgjørelse. Bruk heller ressursene på en raskere saksbehandling.
  Solidaritet – med hvem?

  Liker

 4. Jeg er født og oppvokst i Oslo (området mellom Blindern og Lindern). Jeg kjøpte første bolig på Romsås og etter å ha bodd der noen år måtte jeg flytte fordi jeg ikke orket mer. Anbefaler ALLE på vestkanten å ta en søndagstur til Romsås, Vestli, Stovner og Tveita. Slik vil det bli på vestkanten om noen år. Boligprisene vil rase på vestkanten. Selg nå, og kom dere ut av byen.

  Liker

 5. «Vil muslimer, som trolig danner flertallet av asylsøkerne/innvandrerne, akseptere å bli henvist til kristen grunn»

  Det et par asylsøkende muslimske familier fra Syria i bygda her, og dem bor i en gammel prestebolig rett ved kirken. Så jeg tipper det punktet går greit.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s