Det nye bydelsutvalget blir konstituert i dag

Nå er overgangsperioden slutt. Fra nå av er det siste bydelsutvalget med Elin Horn Galtung som leder historie. I dag blir det nye bydelsutvalget konstituert.Nå med Lars Asbjørn Hanssen som leder.

den031015broenbogstadgaard
Broen på Bogstad gård

Nytt BU – ny politikk?

Det er faktisk ikke bare et pluss for Høyre at Høyre har flertall i Vestre Aker. I år har Høyre riktignok «kun» 9 av 15 medlemmer i BU. I forrige periode hadde Høyre hele  10 av 15 medlemmer i bydelsutvalget. Selv savnet jeg dynamikken  som var da det var jevnere blokker da jeg satt i bydelsutvalget i Østensjø. Der hadde Høyre og Frp et mandat mer enn Ap og SV. Det førte til en helt annen dynamikk i bydelsutvalget på Østensjø enn i Vestre Aker. På Østensjø kunne det gode argumentet få politiske motstandere til å snu. De fire årene jeg har vært første vararepresentant for AP i Vestre Aker har det også vært mulig å bli hørt, men dynamikken i BU har vært adskillig mindre vital. Vil så et lederskrifte gjøre en forskjell?

Lars Asbjørn Hansen er en dyktig og klok mann. Han har bakgrunn fra både skole og næringsliv.Han er en person som utstråler trygghet og inngir tillit. Bydelsutvalget får en dyktig og solid leder i ham. Det eneste minuset er at han med sine 72 år kanskje ikke er sulten nok på suksess. For her kreves det evner til alt fra visjoner til evnen til å kutte i et budsjett som er ca 50 millioner i minus før nytt BU har tiltrådt. Å fatte viktige beslutninger i tiden fremover vil være krevende for BU. For selv om nytt byråd har lovet mer penger til bydelene kan man vel knapt forlange at det inkluderer underskudd fra tidligere år. For om lover ikke har tilbakevirkende kraft har neppe det nye byrådets bevilgninger tilbakevirkende kraft. Dette blir et vanskelig farvann for det nye bydelsutvalget.

Nye representanter

Flertallet av det nye bydelsutvalget består av nye representanter. Det er bra for demokratiet. Lokalpolitikk kan lett bli en vanesak der noen politikere mener de har rett til verv i kommunestyre og bydelsutvalg. Høyre har fått spennende navn som Marianne Blystad inn. Fersk som politiker, men med bakgrunn fra næringslivet.Hun blir også leder for BMS komiteen.

den310515ytterhornvedpaviljongen
Inger Marie Ytterhorn

Inger – Marie Ytterhorn

Frp fikk kun en representant i det nye bydelsutvalget. Til gjengjeld har de fått en svært spennende politiker med rikspolitisk erfaring. I dag er hun mest kjent som medlem av Nobelkomiteen. Den som ser den vevre kvinnen kan knapt forestille seg at hun ikke vek da Carl Ivar Hagen ville ha hennes plass i Nobelkomiteen. Inger – Marie Ytterhorn er en politiker som er opptatt av politisk ideologi og politiske prinsipper. Hun vil utvilsomt bidra med nye perspektiver på ulike sosialpolitiske spørsmål, som barnevern. Hun har tidligere jobbet tett med John Alvheim på Stortinget, først da hun var stortingsrepresentant. Senere som politisk rådgiver for John Alvheim. Hun har mange interessante perspektiver på alt fra eldre til barnevern. Hun vil absolutt være et pluss for de som vil klappe for hennes synspunkter og de som er uenige. Prinsippielle og reflekterte politikere er det faktisk ikke for mange av.

Nykommere fra Ap og Miljøpartiet de Grønne

Peter Hausken(Ap) er fersk som medlem i BU. Selv har jeg jobbet med ham i styret i Vestre Aker Arbeiderparti. Der opplevde jeg ham som en hyggelig, ordentlig og omtenksom styreleder. Den gang som nå var han  travelt opptatt med sin viktige jobb som leder for IT i NSB. Jeg vil tro han vil sette seg grundig inn i viktige saker, men Peter Hausken er ikke en politiker som vil tenne egne eller politiske motstandere i BU. Til det er han rett og slett for hyggelig. Men en kompetent mann er han definitivt. Så Ap vil få en viktig rolle som opposisjonsparti med ham som gruppeleder for de to BU- medlemmene fra Ap.

Miljøpartiet de Grønne har vist sin manglende politiske erfaring i nytt byråd. I Vestre Aker blir partiet representert av en veteran uten politisk erfaring. Knut Frederik Horn kan svært mye om miljø og klima, men er en nybegynner når det kommer til de viktigste sakene i BU. Som nykommer vil han kunne bli et viktig supplement, en ny stemme.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Knut Frederik Horn på seiltur i polare strøk

 

den170615larsasbjidress
Lars Asbjørn Hanssen

 

Vi ønsker det nye bydelsutvalget lykke til!

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s