Bogstad gård – den fantastiske gaven til oss alle

Om kvelden lyser Bogstad gård i landskapet som det var et eventyr av et slott. Et nordisk eventyrslott. For om Bogstad gård er en storslagen herregård spekket med historie, er det også noe nordisk og nøkternt over den praktfulle gården. Gården er vakker der den ligger ved Bogstadvannet. Gården er også tilgjengelig for allmennheten hele året.

den031015broenbogstadgaard
Bogstad gård sett fra nedsiden av broen som er en av bragdene fra Birgitte Espelands sjefstid på Bogstad gård

Det første året jeg bodde i lia over Bogstadvannet, var jeg faktisk ikke klar over hvor tilgjengelig Bogstad gård var. Sett fra høyden over Bogstadvannet så det ut som et fantastisk sted for de få, men der tok jeg skammelig feil. Etter at jeg ”snublet forbi” Bogstad gård har jeg besøkt stedet ofte, også flere ganger med en eldre syk venn. For mennesker som ikke er friske, men opplagte nok til å ta en tur med bil eller til fots, er stedet også fantastisk for den som skal rehabiliteres. På kafeen er det kaffe, kaker og mat og mange hyggelige smil. For den som skal bli friskere er slike steder svært verdifulle. Bogstad gård er et godt påskudd til å komme seg ut, uten at stedet legger opp til å være et velferdsstatlig tilbud. Alt skal ikke måles etter helse og helsegevinster i samfunnet. Vi skal likevel ikke undervurdere verdien av steder som Bogstad gård.

Et mangfoldig sted

Bogstad gård er et mangfoldig sted som spenner fra gårdsbruk til kunstutstillinger. Året rundt er det aktiviteter av de forskjelligste slag – fra åpen gård til oppvisning med historiske kostymer. Det er 120 000 besøkende per år. I tillegg kommer de som besøker parken og uteområdene rundt Bogstad gård.

den031015soestrenetilbogstad
Karen Aall, Lucy Høegh og Mimi Eek opprettet stiftelsen Bogstad gård i 1955

1 kommentar

  1. Dette stedet er PERLEN i bydel Vestre Aker!! Og hver tidlig søndag formiddag kan en møte «alle» besteforeldrene som er barnevakt til tidlig våknende barnebarn i helgene. En UTROLIG vakker og RAUS gave til menneskene i bydelen, byen og landet vårt! Og fremdeles er flere av denne giverfamilien aktive i arbeidet med å holde denne gaven i super stand! Vi andre har MYE å være veldig TAKKNEMLIGE for!!!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s