Kan journalistene i Aftenposten politikk og regning?

Aftenposten har utnevnt den mest populære bydelspolitikeren i Oslo ved årets valg. Mon det. Spørsmålet er vel snarere om journalisten i Aftenposten kan nok om politikk og regning.

Ved valg kan politikere skifte plass på listene ved hjelp av kryss og slengere. Kryss gir man på den listen man stemmer på. Slengere gis til kandidater i andre partier. Terje Bjøro er blitt trukket frem som den mest populære politikeren basert på antall slengere. At han bare fikk 223 personstemmer av sine egne i Venstre synes å være uten betydning for Aftenposten.

Flest kryss i Vestre Aker

Vestre Aker mest populære politiker ved tidligere valg til BU, Elin Horn Galtung( Høyre), har nå fått fast plass i bystyret. Hennes etterfølger Lars Asbjørn Hanssen(Høyre) fikk 1151 kryss av velgere fra eget parti, og kun 10 slengere. I Høyre fikk Marianne Blystad 804 kryss fra velgere fra Høyre og 10 slengere. Anita Asdahl Hoff, også Høyre,fikk 452 kryss og 15 slengere fra velgere fra andre partier. Arbeiderpartiets listetopp, Peter Hausken, fikk 307 stemmer fra egne velgere og 9 slengere.Høyres andrekandidat Ewa Gawecka fikk 673 personstemmer og 10 slengere.

Slengere eller kryss- hva var spørsmålet?

Ved valget til BU i Vestre Aker var Lars Asbjørn Hanssen utvilsomt den mest populære politikeren. Han fikk 1161 kryss og slengere. Listetoppen Terje Bjøro (Venstre) med sine 91 slengere og 223 kryss når ikke opp til antall kryss og slengere til Marianne Blystad, Ewa Gawecka og Anita Asdahl Hoff.

Kjær og omstridt politiker

Terje Bjøro står på som politiker. Han er kjær for mange. Kontroversiell for andre. Hvordan Aftenposten kan gjøre ham til den mest populære politikeren på grunn av 91 slengere er en gåte. Er det ikke krav til politisk kunnskap og regning Aftenposten? Tidligere var Aftenposten avisen som reklamerte med solid bakgrunn for egne meninger. Her må man derimot slå opp selv. Terje Bjøro er definitivt ikke den mest populære politikeren i Vestre Aker en gang. Han fikk under 1/3 så mange personstemmer som Høyres listetopp Lars Asbjørn Hanssen.

Pussig telling

I andre bydelsutvalg er det andre som har fått et høyt antall personstemmer. I denne omgang holdt det å undersøke personstemmer i Vestre Aker. Her er Terje Bjøro på syvendeplass – selv om Aftenposten har utnevnt ham til den mest populære politikeren i bydelsutvalgene i Oslo på grunn av 91 slengere. Når det er sagt er 91 slengere svært bra. Honnør til Terje Bjøro for det!

Høyest antall personstemmer i bydel Vestre Aker

  1. Lars Asbjørn Hanssen 1161
  2. Marianne Blystad 814
  3. Ewa Gawecka,  683
  4. Anita Asdahl Hoff  467
  5. H. Johan Cappelen, H 361
  6. Peter Hausken (Ap) 316
  7. Terje Bjøro 314
den170615Larsasbjsolen
Den mest populære politikeren etter valget til BU i Vestre Aker, Lars Asbjørn Hanssen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s